SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu'ndan Lübnan'a resmi ziyaret

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu'ndan Lübnan'a resmi ziyaret

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Lübnan Cumhuriyeti'ne resmi ziyaret düzenledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisinin resmi Facebook sayfasında yapılan açıklamada, Ukrayna milletvekilleri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Sergiy Sobolev ve Leonid Yemtsya’dan oluşan parlamento heyetinin Beyrut’a düzenledikleri resmi ziyaret çerçevesinde Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile bir araya geldiği bildirildi. Görüşmede Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların güçlendirilmesi ele alındı.

Ayrıca açıklamada Kırım Tatar halkının sorunlarına özel dikkat çekildiği belirtilirken, “Lübnan Cumhurbaşkanı Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları ve diğer Ukrayna vatandaşlarının insan haklarının ve özgürlüklerinin ihlali konusunda bilgilendirildi. Buna dayanarak saldırganın ülkesine uygulanan yaptırımların sürdürülmesi ve güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.” ifadeleri kullanıldı.

Bununla birlikte ziyaret kapsamında Kırımoğlu, Ukrayna’nın Lübnan Büyükelçiliğini ziyaret ederek Ukrayna'nın Beyrut Büyükelçisi İgor Ostaş’la birlikte Kırım Tatar bayrağının göndere çekilmesi törenine katıldı.

Daha sonra parlamento heyeti Biblos Belediye Başkanı Wissam Zaarour ile bir araya gelen Kırımoğlu, Ukrayna ile Lübnan arasındaki kültürel alanda dostça ilişkileri güçlendirmek için gerçekleştirilebilecek yeni planlar ve projeleri görüştü.

http://qha.com.tr/kryim-tataryi/kirimoglu-ile-ciygoz-den-kanada-ya-calisma-ziyareti/33073/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.