SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu'ndan Ukrayna Bağımsızlık Günü mesajı: Saldırgan mutlaka yenilecek

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2022 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2022 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu'ndan Ukrayna Bağımsızlık Günü mesajı: Saldırgan mutlaka yenilecek

Ukrayna, bugün bağımsızlığının 31. yılını kutluyor. Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Bağımsızlık Günü’nü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Saldırgan mutlaka yenilecek” dedi.

Ukrayna’da 24 Ağustos Bağımsızlık Günü kaydediliyor. Bu yıl Bağımsızlık Günü, savaşın gölgesi altında kutlanıyor. Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna vatandaşlarının Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"31. bağımsızlık yıl dönümümüzü devletimiz, özgürlüğü için mücadele ederken kaydediyor. Geleceğimiz için savaşıyoruz. Saldırgan mutlaka yenilecek, işgal altında bulunan tüm topraklarımız kurtarılacak, insanlığın yüz karası ve hem Ukrayna hem diğer ülkelerdeki insanlara çok büyük acılar çektiren Putin rejimi yok olacak.

Ukrayna Bağımsızlık Günü’nüz kutlu olsun!

Ukrayna’ya Şan Olsun!"

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi. Ukrayna, bugün 31. yılını kutluyor.

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı geniş çaplı işgal saldırısı nedeniyle Ukrayna bu sene Bağımsızlık Günü'nün savaşın gölgesi altında kutluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.