SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu'ndan Zelenskiy'e Kırım'la ilgili 5 kritik soru

Kırım Tatar milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanı adayı Vladimir Zelenskiy’e seslenerek ona işgal altındaki Kırım hakkında 5 soru sordu.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2019 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu'ndan Zelenskiy'e Kırım'la ilgili 5 kritik soru
http://qha.com.tr/haberler/rus-isgalciler-ukrayna-secimlerinde-oy-kullanmak-isteyen-kirimlilari-engelledi/14299/

Kırım Tatar milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanı adayı Vladimir Zelenskiy’e seslenerek ona işgal altındaki Kırım hakkında 5 soru sordu.

Pryamıy televizyon kanalında yayınlanan programda konuşan Kırımoğlu, “Sayın Vladimir Aleksandroviç, seçim kampanyası devam ederken sizden ve bazı diğer cumhurbaşkanı adaylarından Kırım Tatarları ve Kırım’ın diğer sakinleri için önemli olan konularla ilgili hiçbir şey duymadık.” diye kaydetti.

Kırım Tatarlarının milli lideri, Zelenskiy’e aşağıdaki soruları sordu:

Kırım’ın, Rus tarafının iddia ettiği gibi Kırım sakinlerinin özgür, demokratik seçimi sonucunda Rusya Federasyonu’na bağlandığını düşünüyor musunuz? Yoksa Kırım’ın koşulsuz Ukrayna'ya iade edilmesi gereken işgal edilen toprak olduğunu mu düşünüyorsunuz?Barış sağlamak ve Rusya Federasyonu ile iyi komşuluk ilişkileri kurmak için mümkün olan her türlü çabayı göstereceğinizi söylediniz. Rusya Federasyonu’na saldırmadığımız, onun toprakları işgal etmediğimiz, Rusya’ya  hangi yolu izlemesi gerektiği konusunda görüş dayatmadığımız için, Rusya Federasyonu ile barış sağlamak için hangi konularda taviz vermeye hazır olduğunuzu bilmek istiyorum? Örneğin bu tavizler arasında, Kırım’ın işgalinin ve Ukrayna’nın bir parçası olsalar da sözde Donetsk ile Lugansk Cumhuriyetlerinin tanınması da dahil mi?Putin size işgal edilen Kırım’da bir araya gelmeyi teklif ederse kabul eder misiniz?Seçim kampanyasının ilk turunda bazı cumhurbaşkanı adayları, Rusya ile iyi ilişkiler kurmak için Kırım üzerindeki ablukayı kaldıracaklarını söylemişlerdi. Cumhurbaşkanı olursanız, siz de böyle adımlar atacak mısınız?Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin statüsünün Kırım özerkliğine, yani Sovyet rejimi tarafından Kırım Tatar halkına yapılan soykırımdan sonra yok edilen bölgesel ulusal özerkliğe dönüştürülmesi ile ilgili tutumunuz nedir? http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-secimlerinin-resmi-sonuclari-aciklandi-ikinci-tur-secimleri-21-nisan-da/16966/

Ukrayna Merkezi Seçim Komisyonu, ülkede 31 Mart’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun resmi sonuçlarını açıklamıştı.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-cumhurbaskani-adayi-zelenskiy-ordunun-seferberlik-cagrilarini-gormezden-geldi/19703/

Resmi sonuçlara göre, 21 Nisan tarihinde yapılacak Ukrayna Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda Vladimir Zelenskiy ve Petro Poroşenko yarışacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.