SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv'de "Ukrayna toplumu ve Kırım" paneli düzenlendi

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de (Kiev) “Ukrayna toplumu ve Kırım; Geleceğin Meydan Okumaları” isimli tartışma paneli düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv'de "Ukrayna toplumu ve Kırım" paneli düzenlendi

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de (Kiev) “Ukrayna toplumu ve Kırım; Geleceğin Meydan Okumaları” isimli tartışma paneli düzenlendi.

Tartışmaya konuşmacı olarak Kırım Tatar milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu katıldı.

http://qha.com.tr/haberler/isgalciler-kirimoglu-nun-vatan-kirim-a-girisini-engellemeye-devam-ediyor/23918/

Kırımoğlu panelde yaptığı konuşmada, Rus işgalcilerin yarımadayı askerileştirme faaliyetlerini, Kırım Tatarlarına uyguladıkları baskıları, yabancı ülkelerin ve uluslararası örgütlerin Ukrayna’ya Kırım konusunda verdiği desteğin ve yardımların etkililiğini değerlendirdi.

Kırım’ı işgalden kurtulduktan sonra Rus işgalci yönetiminin yaptıklarını düzeltmek için çok çaba ve kaynak harcamak gerekeceğini kaydeden Kırımoğlu, “Tarım, özellikle Kırım’ın kuzey kısmında neredeyse öldü. Dnipro nehrinden gelen su yarımadaya ulaşmadığı için onlar (işgalciler) yüzlerce artezyen kuyusu açtı ve maden suyu ile tarlaları sulamaya çalıştılar. Bunun sonucunda yeraltı suları 17 metre derinliğine indi. Toprak tuzlulaştırılıyor, bu da toprağı tarım için uygunsuz hale getiriyor.” dedi.

Panelde katılan bir başka konuşmacı “Antıtila” grubun lideri Taras Topolya, Rusya’nın çok güçlü bir propaganda yürüttüğünü ve bu yüzden Kırım’ı kurtarma konusunda diplomatik yolların yanı sıra kültür ve bilgi yollarının da etkili bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

http://qha.com.tr/haberler/kirimoglu-kirim-i-isgalden-kurtarma-meselesi-daima-ukrayna-nin-gundeminde-kalacak/23695/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.