SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC’de ilk kalp nakli yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC’de ilk kalp nakli yapıldı

KKTC'de ilk kalp nakli başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bağışçıdan alınan kalp, 49 yaşındaki hastayı hayata döndürdü. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ilk kalp nakli gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşen bağışçıdan alınan kalp, 49 yaşındaki Veli Çelik’i hayata döndürdü. KKTC Sağlık Bakanı Filiz Besim, Antalya Üniversite Hastanesi işbirliğinde Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde gerçekleşen 6 saatlik ameliyatın başarılı geçtiğini, hastanın durumunun iyi olduğunu kaydetti. 

Operasyonu, Kalp Damar Cerrahisi uzmanları Dr. Hasan Birtan, Dr. Ozan Emiroğlu ile Türkiye Antalya Tıp Üniversitesinden gelen Prof. Dr. Ömer Beyazıt başkanlığındaki bir ekip gerçekleştirdi. Nakille ilgili bugün Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Binası’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Sağlık Bakanı Filiz Besim ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Adil Özyılkan’ın yanı sıra ameliyatı gerçekleştiren ekip katıldı. 

"ÇOK ANLAMLI BİR GÜN"

Sağlık Bakan Filiz Besim konuşmasının başında, bugünün kendileri için çok anlamlı bir gün olduğunu dile getirdi. "İnsan Hücre, Doku ve Organ Nakli Yasası"nın geçmesinin ardından böbrek nakillerinin başladığını hatırlatan Besim, bugüne kadar 35 böbrek hastasına başarılı bir şekilde nakil yapıldığını, bundan onur ve gurur duyduklarını ifade etti. Besim, yasanın diğer nakillerin yapılmasını da mümkün kıldığını kaydetti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.