SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova Başbakanı Haradinaj’dan sert açıklama

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, AB ile imzalanan İstikrar ve Ortaklık Anlaşmasının 3. yıl dönümü için düzenlenen açık oturumda önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2019 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 23:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kosova Başbakanı Haradinaj’dan sert açıklama

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, AB ile imzalanan İstikrar ve Ortaklık Anlaşmasının (İOA) 3. yıl dönümü için düzenlenen açık oturumda önemli açıklamalarda bulundu.

EPİK Enstitüsü tarafından düzenlenen açık oturumda konuşan Başbakan Ramush Haradinaj, Kosova’nın coğrafi konumu gibi ideolojik ve yöneliminin de Avrupa olduğunu ifade etti. Haradinaj, Kosova’nın İstikrar ve Ortaklık Anlaşmasını uyguladığının da altını çizdi.

http://qha.com.tr/haberler/fajon-avrupa-guvenirligini-kosova-vatandaslari-ise-umidini-kaybediyor/13424/

HEDEFİMİZ AVRUPA BİRLİĞİ

Başbakan Haradinaj konuşmasında, "Hedefimiz Avrupa, neyse ki bu anlaşmaya vardık. Böylece Kosova, Avrupa Birliği'ne üyelik için aday bir ülke haline geldi. Kosova İOA programlarının bir parçasıdır. AB’ye bilişim reformu ve diğer uygulanabilir projeler için teşekkür ediyorum. Şimdi diyalogda bazı zorluklar yaşıyoruz; ancak Kosova hükûmetinin İOA'nın uygulanmasından vazgeçmediğini ve Sayın Apostolova'nın ekibiyle uygulama üzerinde birlikte çalıştığını garanti ediyorum. Kosova-AB ilişkilerinde vatandaşların serbestçe hareket etmemeleri bir yara olarak kalmıştır. AP’nin desteğini memnuniyetle karşıladım. Kosova artık ne suçlu ne de mülteci ihraç ediyor. Düzen ve hukuk ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Çok kötü haberler duyuyorsak eğer, bu da iyi haber medyanın özgür olduğunu gösterir” dedi.

Mogherini ile sıkıntılar yaşadığını ifade eden Başbakan Haradinaj, “Mogherini bölgede travma yarattı ve diyalogu saptırdı” ifadelerini de kullandı.

AB Kosova Ofisi Şefi Natalyia Apostolova ise İOA’nın sadece fayda sağlamadığını, yeni sorumluluklar da getirdiğine dikkat çekti.  İOA’nın 598 sayfadan ve 7 ek ve protokolden oluştuğuna hatırlatan Apostolova, Kosova’nın İOA ile uluslararası yükümlülükleri üstlendiğini belirterek anlaşmanın ekonominin iyileştirilmesi ve yolsuzlukla mücadele için somut araçlar sunduğunu söyledi. AB fonlarının daha iyi kullanılması gereğine işaret eden Apostolova, Kosova’nın İOA’yu uygulaması gerektiğini de vurguladı. 

ALMANYA DİYALOGU DESTEKLİYOR, TOPRAK DEĞİŞİKLİĞİNE HAYIR DİYOR

Almanya milletvekilleri Peter Bauer ve Christian Schmidt, Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj eşliğinde basın toplantısı düzenledi.

Almanya Bundestag milletvekilleri Peter Bauer ve Christian Schmidt, Başbakan Haradinaj ile yaptıkları görüşmeden sonra Kosova’ya ilk gelişleri olmadığını söyleyerek son ziyaretleri de olmayacağının altını çizdiler. 

Almanya milletvekilleri basın toplantısında ayrıca, “Toprak değişimi fikrini reddederken diyalogun sürdürülmesini destekliyoruz" diye kaydettiler.

http://qha.com.tr/diger/bolgesel-krize-yol-acmisti-kosova-vergi-tedbirini-kaldirmayi-mi-dusunuyor/9797/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.