SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov, Nevruz Bayramı'nı kutladı

KTMM Başkanı Çubarov'dan Nevruz mesajı

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2021 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov, Nevruz Bayramı'nı kutladı

Türk kültürünün önemli bir sembolü olan ve "baharın müjdecisi" olarak nitelendirilen Nevruz Bayramı, Türk dünyasında koronavirüs salgınına rağmen coşkuyla kutlandı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, dün yayımladığı mesajda Nevruz Bayramı’nı kutladı ve tebrik mesajı paylaştı. Nevruz Bayramı’nın yeni yılın başlangıcının, doğanın yenilenmesinin bir sembolü olduğunu belirten Çubarov, "Her yıl çevredeki her şeyin yenilenip canlandığı ve birçok halk için baharın habercisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı’nın kutlandığı ilkbaharın dünyaya geldiği gibi, şiddetli bir yağmur ile Kırım'dan Rus işgalcilerinin 'akıtılacağı', yarımadada barış ile sükunetin tesis edileceği, beraberinde hakikaten ilkbahar havasını getirecek umudun bir gün Kırım’a mutlaka geleceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

KIRIM TATAR MİLLİ MECLİSİ BAŞKANI REFAT ÇUBAROV: NEVRUZ BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

KTMM Başkanı Refat Çubarov’un yayımladığı mesajın tamamı şu şekilde:

"21 Mart 2021 tarihinde  birçok halk için büyük bir önem ve özel bir anlam taşıyan, saygı duyulan Nevruz Bayramı kutlanmaktadır.  Nevruz Bayramı,  yeni bir yılın başlangıcının, doğanın yenilenmesinin ve yeni bir yaşamın ortaya çıkmasının sembolüdür.

Halen devam etmekte olan  Kırım'ın Rusya Federasyonu tarafından yedi yıllık işgali sırasında, Rus saldırgana itaatsiz kalan ve Kırım Özerk Cumhuriyeti de dahil Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tüm zorluklara rağmen savunmayı sürdüren etnik Ukraynalıların ve Kırım Tatarlarının maruz kaldığı baskı ve zulüm karşısında, eski halk geleneklerinin ve göreneklerinin korunması ve kültürlerarası ilişkilerin daha da güçlendirilmesi büyük bir önem taşımaktadır.

Her yıl çevredeki her şeyin yenilenip canlandığı ve birçok halk için baharın habercisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı’nın kutlandığı ilkbaharın dünyaya geldiği gibi, şiddetli bir yağmur ile Kırım'dan  Rus işgalcilerinin "akıtılacağı", yarımadada barış ile sükunetin tesis edileceği, beraberinde hakikaten ilkbahar havasını getirecek umudun bir gün Kırım’a mutlaka geleceğine inanıyoruz.

Kırım Tatar Milli  Meclisi ve şahsım adına Nevruz Bayramı’nı kutlayan herkese en içten tebriklerimi sunuyorum. Nevruz Bayramı münasebetiyle hepinize kuvvetli sağlık, barış, istikrar, esenlikler, aile refahı, başarılar ve hayallerinizin gerçeğe dönüşmesini dilerim! Nevruz Bayramınız mübarek olsun!

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov

Kyiv şehri, 21 Mart 2021."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.