SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM’den Kırım Tatar Filolojisi Fakültesi’ne destek

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2013 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2013 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM’den Kırım Tatar Filolojisi Fakültesi’ne destek

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, 20 Aralık tarihinde Tavriya Milli Üniversitesi Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Ayder Memetov’u makamında kabul etti.

Çubarov – Memetov görüşmesine Kırım Tatar Milli Meclisi Eğitim ve Kırım Tatarcanın Devlet ve Toplumsal Yaşamda Kullanımından Sorumlu Bölümün Başkanı Emine Avamileva da katıldı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Basın Servisinin bildirdiğine göre görüşmede Tavriya Üniversitesi Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesinin faaliyetleri ele alındı. Ayder Memetov, fakültenin yeniden düzenlenebileceğini ve üniversite yönetiminin bu yönde atacağı adımların olumsuz sonuçlara yol açacağını belirtti.

Refat Çubarov, Kırım Tatarca eğitim veren okullar için öğretmen yetiştirme problemini de masaya yatırmayı teklif etti. İlk olarak Kırım Tatarca olarak verilen tarih, yurttaşlık bilgisi, etik, coğrafya, biyoloji, fizik ve diğer derslerin öğretmenlerini hazırlamak konusu ele alındı.

Ayder Memetov, milli okul ve sınıfların ihtiyaç duyduğu öğretmenleri yetiştirmek için Kırım Tatar dili öğrencilerine gerekli eğitimi vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Refat Çubarov, Kırım Tatar Milli Meclisinin Tavriya Üniversitesi Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesine yardıma hazır olduğunu kaydetti. Refat Çubarov, Kırım Tatar Milli Meclisinin önde gelen görevlerinden birisi olan milli eğitim sisteminin canlandırılması için Kırım Tatar halkının tüm bilim çevresinin birlik olması gerektiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.