SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuleba: Putin'in nükleer tehdidi, dünya için bir felaket olacak, ama bizi parçalayamayacak

Kuleba: Putin'in nükleer tehdidi, dünya için bir felaket olacak, ama bizi parçalayamayacak

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2022 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2022 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuleba: Putin'in nükleer tehdidi, dünya için bir felaket olacak, ama bizi parçalayamayacak

Ukrayna-Rusya Savaşı'nın dördüncü gününde, iki ülke Belarus sınırında önkoşulsuz olarak görüşme kararı aldı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba son gelişmeler ile iliği açıklamalarda bulundu. Bakan Kuleba, “Eğer Rusya nükleer caydırıcı güçleri teyakkuza soktuysa bu tehditse basit bir mesajım var size. Bu dünya için bir felakete yol açar ama bu bile bizi parçalayamaz” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 27 Şubat 2022 tarihinde, yabancı gazetecilere yönelik çevrimiçi bir brifing sırasında Ukrayna’da yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kuleba, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer caydırıcı güç talimatı, Ukrayna ve Rusya arasındaki görüşmelerden önce Ukrayna heyetine baskı olduğuna dikkat çekerek, “Bu emir, Putin'in iki heyetin görüşmeye hazır olduğunun açıklanmasından kısa bir süre sonra geldi.” dedi.

BAKAN KULEBA: BU EK BASKIYA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rusya Devlet başkanı Putin’in nükleer talimatı ile ilgili, “Bu duyuruyu, bu emri, Ukrayna heyeti üzerinde riskleri artıran ve ek bir baskı olarak değerlendiriyoruz. Ancak bu baskıya boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

Ayrıca Bakan Kuleba, Ukrayna'nın Rusya'yı dinlemek ve tutumunu ifade etmek için müzakerelere girdiğinin altını çizerek, “Bu konuda ne düşündüğümüzü onlara söyleyeceğiz. Tartışmamızın ve görüşmemizin ana konusu, savaşı nasıl durduracağımız ve topraklarımızı nasıl işgalden kurtaracağımız. Kelimenin tam anlamıyla bu savaşa son vermek hedefimiz.” ifadesini kullandı.

PUTİN’İN NÜKLEER TALİMATI UKRAYNA’YI PARÇALAYAMAYACAK

Bakan Kuleba Putin’in nükleer talimatıyla ilgili, “Putin'in nükleer silahlarını alarma geçirme emri ve bu nükleer silahları Ukrayna'ya karşı kullanmak için doğrudan bir tehditse, o zaman çok basit bir mesajım var. Dünya için bir felaket olacak, ama bizi parçalayamayacak.” değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.