SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurt-ar İyilik Yarışması: Örnek bir sosyal sorumluluk projesi

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kurt-ar İyilik Yarışması: Örnek bir sosyal sorumluluk projesi

Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği, insan hayatına dokunan örnek projelerine bir yenisini daha ekledi.

KURT-AR İYİLİK YARIŞMASINDA ŞİMDİYE KADAR 7 GÖREV TAMAMLANDI

Kurt-Ar İyilik Yarışması (K.İ.Y.) ile fidan dikiminden, şehit kabirlerini ziyaret etmeye; sokak hayvanlarını yardım etmekten, kağıt toplayıcılarının yüzünü güldürmeye pek çok çeşitli görevi kapsayan bir etkinlik hayata geçirildi.

K.İ.Y. NEDİR? YARIŞMAYA KATILMAK İÇİN NELER YAPILMASI GEREKİYOR?

İyilik yarışmasına katılmak isteyenler, Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneğine iletişim kanalları yoluyla ulaşıyor. Dernek bünyesinde oluşturulan yarışma ekibi tarafından kendilerine bir "KİY kodu" verilen katılımcılar, belli bir sürede tamamlamak üzere görevlerine ulaşmış oluyor.

Kurt-Ar İyilik Yarışması'nda şimdiye kadar; fidan dikme, bir yaşlıya yardım etme, sokak hayvanlarını sürekli olarak besleme, doğal ortamlar ile çevre ve ortam temizliği, şehit kabirlerini ziyaret ve şehit aileleriyle görüşme ile şehit hakkında bilgi toplama ve bir kağıt toplayıcısının veya bir ayakkabı boyacısının yüzünü güldürme görevleri tamamlandı.

İyilik yarışmasına katılan kişiler, kendilerine gelen görevleri başarıyla yerine getirdiklerine dair ispat fotoğraflarını, yarışma ekibine gönderiyor.

Görevleri başarıyla tamamlayan yarışmacılar ise, bir sonraki aşamaya geçiyor.

https://www.facebook.com/kurtar1071/photos/pcb.2531659950178727/2531653803512675/?type=3&theater

İyilik yarışması, Türkiye çapında pek çok katılımcı ile çeşitli sosyal sorumluluk projelerini içeren yeni görevlerle devam ediyor.

KURT-AR İYİLİK YARIŞMACILARINDAN FOTOĞRAFLAR İLK AFRİN ŞEHİDİNİN VASİYETİ: ŞEHİT MUSA ÖZALKAN KÜLTÜR EVİ VE ŞEHİT SELAMİ AYNUR KÜTÜPHANESİ

Türkiye onları, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Astsubay Musa Özalkan’ın göreve gitmeden önce vasiyet ettiği kültür evini hayata geçiren gönüllüler olarak tanıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=sUuJdnIsmHQ

2014 yılında faaliyete başlayan Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Suriye'nin Çobanbey ilçesinde kurulan 'Şehit Musa Özalkan Kültürevi'ndeki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Tamamen gönüllüler eliyle hayata geçirilen projeler, özellikle yıllardır savaşın acı yüzüyle yaşayan Suriye Türkmenleri üzerinde yoğunlaşmış durumda. Dernek, Şehit Astsubay Musa Özalkan Kültürevi'nde, şehidin vasiyeti olan Türkmen çocuklarına, eğitim-öğretim vermenin yanında pek çok sosyal faaliyet de hayata geçiriliyor.

Son olarak, Şehit Musa Özalkan Kültürevi bünyesinde, Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekat bölgelerindeki ilk ve tek modern kütüphane olma özelliğine sahip ve bölgede yaşayan 1.5 milyon insana hitap edecek olan "Şehit Selami Aynur Kütüphanesi" faaliyete geçirildi.

Ayrıca yeni kurulan kütüphaneye kitap bağışlayarak destek olmak isteyenler için de, "En Az 5 Kitap Kampanyası" başlatıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.