SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Makedonya'da cumhurbaşkanlığı seçimi

Kuzey Makedonya beşinci cumhurbaşkanını seçmek üzere bugün sandık başına gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2019 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Makedonya'da cumhurbaşkanlığı seçimi

Kuzey Makedonya beşinci cumhurbaşkanını seçmek üzere bugün sandık başına gidiyor.

1,8 milyon kişinin oy kullanacağı seçimlerde adaylar Stevo Pendarovski, Gordana Silyanovska Davkova ve Blerim Reka’dan birinin ilk turda kayıtlı seçmenin yüzde 50’sinden fazla oy alamaması halinde en çok oy alan iki aday 5 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur oylamada karşı karşıya gelecek. Seçilecek aday ülke tarihindeki beşinci cumhurbaşkanı olacak.

http://qha.com.tr/haberler/kuzey-makedonya-da-cumhurbaskanligi-secimleri-heyecani/23330/ ÜLKEDEKİ TÜRK PARTİLERİ HANGİ ADAYI DESTEKLİYOR?

Türk Hareket Partisi (THP) ve Türk Demokratik Partisi (TDP), mevcut hûkümet tarafından desteklenen aday Stevo Pendarovski'yi destekliyor. Pendarovski bu partilerle birlikte Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM), Demokratik Bütünleşme Birliği (BDI) ve AlternAtivA ile birlikte toplamda 31 siyasi parti tarafından aday olarak gösterildi.

Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) ise ana muhalefetteki İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliği (VMRO-DPMNE) öncülüğünde oluşturulan ittifakın adayı, aynı zamanda seçimin tek kadın adayı olan Gordana Silyanovska Davkova'yı destekliyor.

Bunlar dışında ülkedeki Arnavut siyasi partilerinden Arnavutlar İçin İttifak ve BESA Hareketinin Arnavut kökenli aday Blerim Reka’yı desteklediği biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.