SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı belirlendi

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2019 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı belirlendi

Kuzey Makedonya'da adaylardan Stevo Pendarovski cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığını açıkladı.

Üsküp’teki parti merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Pendarovski, herkesin cumhurbaşkanı olacağını ifade ederek, vatandaşların bu seçimde birlikte ilerlemeye karar verdiklerini söyledi.

Ülkede 21 nisan 2019'da düzenlenen 2. tur seçimlerinde, Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) adayı olarak yarışan Stevo Pendarovski, cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığını açıkladı.

Devlet Seçim Komisyonu'nun resmi olmayan verilere göre, oyların tamamı sayılırken SDSM adayı Pendarovski, oyların yüzde 51,66'sını aldı. Ana muhalefetteki VMRO-DPMNE öncülüğünde oluşturulan ittifakın desteklediği Gordana Silyanovska Davkova ise yüzde 44,73'te kaldı.

ANAMUHALEFET PARTİSİ DE DOĞRULADI

Öte yandan, ana muhalefetteki İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliğinin (VMRO-DPMNE) adayı Silyanovska Davkova da, rakibinin kazandığını açıkladı.

http://qha.com.tr/haberler/kuzey-makedonya-sandik-basina-gidecek-secimlerde-ikinci-tur/29073/

Kuzey Makedonya'da resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı olmaya hak kazanan Pendarovski, vatandaşlarının etnik ve siyasi aidiyetlerinden bağımsız olarak birleştiklerini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi.

"HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM"

Pendarovski, "Bana herkesin cumhurbaşkanı olmam için sorumluluk ile görevi veren tüm vatandaşlara, Makedon, Arnavut, Türk, Sırp, Ulah, Roman, Boşnak ve diğerlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Başbakan Zoran Zaev de seçim sonuçlarını yorumlayarak, "Avrupalı bir cumhurbaşkanı seçtik" değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Seçim Komisyonunun açıkladığı verilere göre, oyların yüzde 3,61'i ise geçersiz sayıldı. Seçime katılım yüzde 46,70 oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.