SON DAKİKA
Hava Durumu

Medyanın dünü bugünü yarını masaya yatırıldı

Türk medyasıyla ilgili meseleleri tartışmak üzere üzere siyaset, medya, akademi ve iş çevrelerinden isimler katılımcı İstanbul'da bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Medyanın dünü bugünü yarını masaya yatırıldı

Medyayla ilgili meseleleri tartışmak üzere üzere siyaset, medya, akademi ve iş çevrelerinden isimler katılımcı İstanbul'da bir araya geldi.

Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (UYGAD) tarafından düzenlenen ”Medya İstişare” toplantısında yazar, siyasetçi, gazeteci, akademisyen ve iş adamlarından oluşan 100'e yakın katılımcı , 2 Mayıs 2019 tarihinde Akademi Beyoğlu toplantı salonunda buluştu.

Etkinliğe 1. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili, hukukçu ve akademisyen Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, tıp doktoru Profesör Yusuf Kalko, Mardinliler Federasyonu (MARDİNFED) Genel Başkanı İbrahim Biter, Müzik yapımcısı Şahin Özer, YeniBirlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) Başkanı Okan Sarıkaya, UYGAD Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli, Show TV Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık, tanınmış haber sunucusu Gökhan Taşkın, yazar ve öğretim görevlisi Yelda Kırçuval, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi, ve Irak Türkmen Basın Konseyi İcra Kurulu üyesi Güngör Yavuzaslan ile gazeteci Ahmet Kaplan katılarak konuşma gerçekleştirdiler.

Toplantının moderatörü UYGAD Genel Başkan Vekili, Takvim Gazetesi Haber Müdürü ve program yapımcısı Mevlüt Yüksel, açılış konuşmasında derneğin kuruluşundan bahsetti. Daha sonra siyasetçi Metin Külünk, gazeteciliğin önemi ve gücünü vurgulayan bir konuşma yaptı. Cüneyt Yüksel'in sivil toplum kuruluşlarını ile birlikte UYGAD'ın ilerideki çalışmalarına ilişkin düşüncelerini paylaştığı toplantı, Prof. Dr. Yusuf Kalko'nun bir sunumu ile devam etti.

ÜNLÜ BOKSÖR AVNİ YILDIRIM DA KONUŞMA YAPTI

Dünya çapında tanınmış boksör Avni Yıldırım da etkinliğe katılarak bir konuşma yaptı. Yıldırım'ın Muhammed Ali ve Mike Tyson’un ilk şampiyon olarak isimlerini duyurdukları, -dünya boks şampiyonası düzenleyen dört büyük kuruluşundan biri olan- Dünya Boks Konseyi'nin (WBC) organize ettiği WBC Süper Orta Siklet Dünya Boks kategorisinin şampiyonluğunun favori ismi olarak değerlendirildiği biliniyor.

Etkinliğin sonunda dernek tarafından 26 Mayıs 2019 tarihinde kongre ve iftar yemeği gerçekleştirileceği duyuruldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.