SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkel Ukrayna'ya saldıran Rusya'yı kınadı: Avrupa tarihinde derin bir dönüm noktası

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2022 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Merkel Ukrayna'ya saldıran Rusya'yı kınadı: Avrupa tarihinde derin bir dönüm noktası

Almanya’nın eski Şansölyesi Angela Merkel, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşı "Avrupa tarihinde derin bir dönüm noktası" olarak nitelendirerek Batı’nın Rusya’yı durdurmak için elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.

Almanya'nın eski Şansölyesi Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya karşı başlattı savaşı kınadı. Alman Haber Ajansı DPA'ya konuşan Merkel, “Rusya'nın başlattığı bu saldırganlık savaşı, Soğuk Savaş sonrası Avrupa tarihinde derin bir dönüm noktasına işaret ediyor… Uluslararası hukukun bu açık ihlali için hiçbir gerekçe yok, bu eylemleri kararlı bir şekilde kınıyorum.” dedi.

MERKEL: ZELENSKIY İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİM

Bu korkunç günlerde Ukrayna halkına ve Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile dayanışma içinde olduğunu belirten Merkel, Almanya, Avrupa Birliği, ABD, G7 grubu, NATO ve Birleşmiş Milletlerin Rusya’nın başlattığı bu savaşı en kısa sürede durdurmaya yönelik tüm çabalarına desteğinin tam olduğunu vurguladı.

RUS BİRLİKLERİ, RUSYA, BELARUS VE İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’DAN UKRAYNA’YA SALDIRDI

Ukrayna Devlet Sınır Servisi yaptığı açıklamada, Rus ordusunun 24 Şubat 2022 saat 05.00 civarında Ukrayna-Belarus sınırından, işgal altındaki Kırım’dan ve Rusya-Ukrayna sınırından saldırmaya başladığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Ukrayna’daki askeri altyapının, hava savunma tesislerinin, askeri havaalanlarının yüksek hassasiyetli silahlarla devre dışı bırakıldığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.