SON DAKİKA
Hava Durumu

Minik kemankeşler Ankara'da yarıştı

Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 23 Nisan 2019 tarihinde çocuklar için Ankara Talimhane'de Geleneksel Okçuluk müsabakası düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2019 23:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Minik kemankeşler Ankara'da yarıştı

Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 23 Nisan 2019 tarihinde çocuklar için Ankara Talimhane'de Geleneksel Okçuluk müsabakası düzenlendi. AN-OK'un (Ankara Atlı Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü) düzenlediği etkinlikte 7-9 ve 10-14 yaş grupları yarıştı, toplamda 11 çocuk kıyasıya mücadele etti.

Etkinlik bitiminde ilk 3'e girenlere madalyaları verilirken, AN-OK Başkanı İrfan Gürdal, ailelere çocuklarını geleneksel okçuluğa yönlendirdikleri için teşekkür etti. Güldal,"Binlerce yıllık bir geleneği hobi edinmiş olmanızdan dolayı hem anne babaları hem de çocukları çok tebrik ediyorum" dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=_hlA76WOMuY&feature=youtu.be

7-9 yaş grubunda 4 çocuk yarışırken; 1'inci Hüseyin Demirkıran, 2'nci Mustafa Sadi Uslu, 3'üncü Arda Çimen oldu. 10-14 yaş grubunda ise 7 çocuk mücadele etti. Müsabakanın sonucunda, 1'inci Muhammed Kaan Türkmen, 2'inci Zeynep Şerbetçi ve 3'üncü Bera Civri oldu.

Ankara Talimhane'de okçuluk eğitimleri veren ve Milli Sporcu olarak Türkiye'yi temsil eden Kırım Tatarı Alperen Alkan, QHA'nın sorularını yanıtladı.

https://www.youtube.com/watch?v=gIOopRdIJ_g&feature=youtu.be

Alkan, "Biz burada sadece okçuluk öğretmiyoruz aynı zamanda bunun kültürünü öğretmeye çalışıyoruz. Yaptığımız etkinlikler de aslında Türk kültürünü yaşatma üzerinedir" dedi.

Geleneksel okçuluk hakkında da bilgiler veren Alkan, bu uğraşının Olimpik Okçuluktan farklı olduğunu söyleyerek eskiden savaşlarda kullanılan bu tekniğin günümüzde bir spor dalı haline geldiğine dikkat çekti.

Geleneksel okçuluğun, atlı okçuluk ve yaya okçuluk olarak ikiye ayrıldığını ifade eden Alkan, Talimhane'de yaya okçuluk eğitimini verdiklerini söyledi. "Bugün 23 Nisan çocuk müsabakası tertip ettik. Çok müsabakaya katıldım ama bugünkü müsabaka benim için çok kıymetliydi. Çünkü ben veyahut şu an yarışan insanlar bu işi en fazla 10 yıl daha ileriye götürebilirler ama şu an yetiştirdiğimiz çocuklar bu işi 30-40 yıl ileriye götürecekler bundan dolayı böyle bir müsabaka tertip ettik" diyen Alkan, ilk defa böyle bir müsabaka yapıldığının altını çizdi.

Öte yandan Alkan, bu sene Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de, 22-23 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Atlı Okçuluk müsabakasına Kırım Tatarlarını ve Türkiye'yi temsil etmek için başvuruda bulunduğunu ve bunu en iyi şekilde yapmak istediğini de ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.