SON DAKİKA
Hava Durumu

Minsk'te Ali Şir Nevai büstü dikildi

Minsk'te Ali Şir Nevai büstü dikildi

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2019 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Minsk'te Ali Şir Nevai büstü dikildi

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in Belarus ziyareti öncesinde, Belarus'un başkenti Minsk'te Özbek şair Ali Şir Nevai'nin büstü dikildi.

Belarus Haber Ajansı'nın (Belta) haberine göre, Özbekistan-Belarus bölgeler forumu çerçevesinde 29 Temmuz 2019'da Minsk'te Şair Ali Şir Nevai'nin anıtının açıldığını bildirdi.

Açılış törenine katılan  Özbekistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Sadık Safayev, Özbekistan halkı adına, 15. yüzyılda yaşayan büyük şair, düşünür ve devlet adamının anısına saygı gösterdiği için Belarus Cumhurbaşkanı, belediye binası ve Minsk halkına şükranlarını dile getirdi.

Safayev, "Ali Şir Nevai, Özbek dilinin renkli, olağanüstü yaratıcı dünyasını keşfeden ilk seçkin şairdir. Ayrıca, dönemin önde gelen bir devlet adamı olan mükemmel bir aydınlatıcıydı, dönemin bilim adamlarını, düşünürleri, sanatçıları hep destekledi, görkemli binaları kendi pahasına inşa etti ve 380 kamu binası inşa etti" dedi.

Belarus Millet Meclisi Konseyi Başkan Vekili Marianna Schetkina ise "Kültür her şeyi birleştiriyor ve dünyanın temeli, sınırları yok. Belarus kültürünü seviyoruz ve Özbekistan kültürünü onurlandırıyoruz. Manevi temelin, kültürün tüm ulusları birleştireceğine eminiz. " ifadelerini kullandı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.