SON DAKİKA
Hava Durumu

Odesa’da okula başlayacakların yarısı Rusça eğitim alacak

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2012 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2012 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Odesa’da okula başlayacakların yarısı Rusça eğitim alacak
Odesa Şehri Eğitim ve Bilim Daire Başkanı Viktoriya İşenko, şehirdeki birinci sınıf ilkokul öğrencilerinin yüzde 48’inin Rus dilinde eğitim göreceğini açıkladı.

Odesa okullarına yapılan 7 bin 979 başvurularında öğrencilerin yüzde 48’inin Rus dilinde, yüzde 52’in Ukraince eğitim görmek istediğini bildirdi.
Viktoriya İşenko, “Odesa’da mevcut öğretim yılında daha önce sadece Ukraince öğretim veren okullarda 33 Rus sınıfı açılacak. 7 Numaralı okul tek istisna olacak. Bu okulda eğitim sadece resmi dilde veriliyor.” dedi.Viktoriya İşenko, şehirdeki okullarda çocuk için eğitim dili seçiminin velilerin tercihi olduğunu söyledi. 2011-2015 Yılları Şehirde Rus Dilini Tanıtma ve Koruma Programı velilerin çocuklarının hangi dilinde eğitim göreceğini belirleme imkânı veriyor.
Aileler okullara yapılan başvurular (ilkokul 1. sınıf öğrencileri için) sırasında çocukların hangi dilde eğitim görmek istediklerini belirliyorlar. Rus dilinde eğitim görmek isteyenlerin sayısı en az 15 olursa okul bu dilde eğitim görmek isteyenler için sınıf açacak.Odesa’da 1 Ocak 2012 yılı itibarıyla 1 milyon 7 bin 124 kişi yaşıyor. Odesa nüfusun yaklaşık yüzde 30’unu Ruslar oluşturuyor.

Sevil Ablayeva
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.