SON DAKİKA
Hava Durumu

Orta Asya'nın en büyük gökdelenini Türk şirketi inşa edecek

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2019 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Orta Asya'nın en büyük gökdelenini Türk şirketi inşa edecek

Orta Asya’nın en yüksek gökdelenini Türk şirketi inşa edecek.

Bölgenin yıldızı bir iş merkezi olması planlanan gökdelenin inşaat tamamlandığında, Kazakistan’ın başkenti Astana’daki 201 metre yüksekliğindeki gökdeleni geride bırakarak, Orta Asya’nın en yüksek binası olarak anılacak.

Anadolu Ajansının haberine göre, inşaatı tamamlandığında 215 metre yüksekliğinde olacak 50 katlı gökdelen, Türk Özgüven şirketi tarafında, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te inşa edilecek. Türk şirketi tarafından inşa edilecek projenin maliyeti 150 milyon dolar civarında olması bekleniyor.

Taşkent’in merkezinde kurulacak “Tashkent City” Uluslararası İş Merkezi bünyesinde kurulacak söz konusu projenin tanıtımı düzenlendi. Tanıtımda Özbekistan’ın Murad Buildings şirketinin yatırımıyla Türk Özgüven şirketi tarafından inşa edilecek proje hakkında bilgi verildi. İnşa edilecek proje ile ilgili detaylar ve tasarıların yer aldığı kısa bir film gösterildi.

Şirket kurucusu Özgür Onur Özgüven, söz konusu projenin ata yurdu Özbekistan’ın tarihi ve mimarcılığı tarihi açısından öneminin farkında olduklarını kaydederek, Orta Asya’nın merkezinde, İpek Yolu’nun kalbinde, gelişen, büyüyen Özbekistan’a katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

YÜKSEKLİĞİ 215 METRE

Orta Asya'nın en büyüğü olacak projenin yüklenicisi Özgüven şirketin sahibi Özgür Onur Özgüven, "Projemizin en belirgin özelliği Özbekistan’ın en yüksek yaşam alanı olacak olmasıdır. 215 metreyi aşacak bina, inşaat bittiğinde Orta Asya’nın en yüksek yaşam alanlarından olacak. Mimari görünümü ve dünyada eşine az rastlanacak özellikleriyle benzersiz olacak. İpek Yolu’nun çatısına Özbekistan bayrağını gururla dikeceğimizi ilan etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.