SON DAKİKA
Hava Durumu

ÖSO ile rejim güçleri arasında yoğun çatışmalar sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2019 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ÖSO ile rejim güçleri arasında yoğun çatışmalar sürüyor

Suriye'de Esed rejimi güçlerinin, İdlip'te sızma girişimlerine karşı Özgür Suriye Ordusundan karşılık verildiği ve çatışmaların sürdüğü öğrenildi.

Türkiye ve Rusya’nın mutabakatı neticesinde silahtan arındırılmış bölge olan “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi”nde, rejim güçleri ile ÖSO arasındaki çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

ÖSO’ya bağlı haber kaynakları, rejimin Hama’nın kuzey kırsalındaki Kifrenbude ilçesine bağlı El Çenabire köyüne ilerlemeye çalıştığını söyledi.

Bölgede, Gab Ovası’na ve Hama’nın kuzey kırsalındaki yerleşimlere hakim Osman Tepesi (Tel Osman) bulunuyor. Rejime ait savaş uçakları da kara saldırılarına destek veriyor.

http://qha.com.tr/haberler/cenevre-de-suriye-toplantisi-bir-toplanti-daha-duzenlenecek/28760/ RUSYA'NIN ANLAŞMAYA UYMAYAN REJİMİN SALDIRILARINI ÖNLEME SORUMLULUĞU VAR

Türkiye ile Rusya arasında söz konusu bölgedeki ateşkesi sağlamlaştırmak için 17 Eylül 2018’de Soçi’de bir mutabakat metni imzalanmıştı.

Rejim güçlerinin bu mutabakata rağmen saldırılarına devam ettiği belirlenirken, Astana anlaşmaları çerçevesinde, Esed rejiminin garantörü olan Rusya’nın rejim saldırılarını önleme yükümlülüğü bulunuyor.

Diğer yandan, askeri muhalifler de Soçi mutabakatının öngördüğü bölgeden ağır silahlarını 10 Ekim 2018’de çekmişti.

http://qha.com.tr/haberler/esed-rejimi-sivillerin-oldugu-cadir-kente-saldirdi-7-olu/22320/

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.