SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbek imamın "havalimanı vaazı": Eşinizi Rusya'da aldatmayın

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2019 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2019 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbek imamın "havalimanı vaazı": Eşinizi Rusya'da aldatmayın

Özbekistan'da imamlar, Rusya'ya giden Özbek işçilere havalimanlarında nasihat ve uyarılarda bulunuyor.

Namangan şehrinde bulunan havalimanında, Rusya'ya gidecek işçilere nasihatte bulunan bir imamın görüntüleri sosyal medyada yayıldı. İmam, Özbek işçilere Rusya'ya gittiklerinde ahlaki yozlaşmadan uzak durmaları için nasihatler verdi.

ÖZBEK İMAMIN İŞÇİLERE NASİHAT VERDİĞİ ANLAR RUSYA'YA GİDEN ÖZBEK İŞÇİLERE "ALDATMA" UYARISI

Namangan Uluslararası Havalimanı yetkililerinden alınan bilgilere göre imamlara devlet tarafından hususi olarak talimat verildiği öğrenildi.

Sosyal medyada paylaşım rekorları kıran videoda Özbek imamın işçilere verdiği nasihatler yer alıyor. Özbek imam, işçilere Hristiyan misyonerlere dikkat etmelerini söyledikten, eşlerini aldatmamaları gerektiğini aktarıyor.

ÖZBEK İMAMLARDAN "HAVALİMANI VAAZI"

Özbek imamın "havalimanı vaazı" şu şekilde:

"Şimdilerde öyle görünüyor ki, başka devletlere varıp, internetin tesirinde kalarak değmeyecek paraya dinlerini satanlar ortaya çıktı. Bu Müslümanlık sıfatına uymamaktadır.

Müslüman insan vatanına, milletine ihanet etmez. Kadın erkeğine, erkek ise kadınına her nerede olursa olsun katiyen ihanet etmez."

"RUSYA'YA GİDEN ÖZBEKLER İÇİN TERÖRİZM TEHLİKESİ VAR"

İmam ayrıca terör örgütlerine ve terör akımlarına karşı Özbek göçmenlerin dikkatli olmasını belirtti. İmam, "En büyük ve ciddi tehlikelerden birisi de dinimizi maske ederek insanları farklı memleketlerde terörizme yönelten akımlardır. Bu özellikle Rusya'ya gidenlerde çok görüldü. Bu noktada uyanık olmamız, aldanmamamız ve müstahkem itikadımızdan ayrılmamamız gerekmektedir." dedi.

Sosyal medyada dolaşan videonun altına bazı yorumlarda bu imamın Namangan "İmam Abu Yusuf Camii" imamı Abduvasit Damla olduğu belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.