SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'de

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev Çin'e resmi bir ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'de

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev Çin'e resmi bir ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, 24 Nisan 2019 tarihinde akşam saatlerinde Çin'in başkenti Pekin'e ulaştı. Mirziyoyev'in resmi ziyaretinin başlıca sebebi Pekin'de düzenlenen "2. Kuşak ve Yol Projesi Forumu" oldu.

Birincisi 2017 yılında düzenlenen "Kuşak ve Yol Projesi Forumu"na bu yıl 40'tan fazla ülke ve uluslararası kuruluşun temsilcilerinin katıldığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev bugün Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile bir araya geldi. Şi Jinping, Mirziyoyev'e foruma dair davetine iştirak ettiği için teşekkürlerini iletti.

Şi Jinping "Sayın Mirziyoyev, siz birinci "Kuşak ve Yol Projesi Forumu"na da iştirak ettiniz. Bu nedenle sizi bu forumun kurucularından biri sıfatıyla ağırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şavkat Mirziyoyev, Şi Jinping ve Çin halkını Çin Halk Cumhuriyeti'nin yaklaşan 70. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tebrik etti. Cumhurbaşkanı iki ülke arasındaki ilişkilerin her sahada güçlendiğini belirtti.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması ve Özbekistan'a yapılacak Çin yatırımlarının artması gibi ekonomik ağırlıklı konular ele alındı.

http://qha.com.tr/haberler/ozbekistan-cumhurbaskani-mirziyoyev-cin-yolcusu/23988/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.