SON DAKİKA
Hava Durumu

Papa Franciscus'tan Bulgaristan'a, mültecilere kapıları açma çağrısı

Papa Franciscus, Bulgaristan'a gerçekleştirdiği ziyaret esnasında ülke yönetimine sınırlarını mültecilere kapatmama çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2019 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Papa Franciscus'tan Bulgaristan'a, mültecilere kapıları açma çağrısı

Papa Franciscus, Bulgaristan'a gerçekleştirdiği ziyaret esnasında ülke yönetimine sınırlarını mültecilere kapatmama çağrısında bulundu.

Katolik dünyasının lideri, 5 Mayıs 2019 tarihinde Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüşmesinin akabinde başkent Sofya'da Cumhurbaşkanlığı Meydanı'nda konuşma yaptı.

Bulgaristan'ı farklı kültürler arasında bir köprü ve aynı zamanda Ortadoğu'ya açılan kapı olarak nitelendiren Papa Franciscus, bunun bir tür zenginlik olduğunu ifade etti.

http://qha.com.tr/haberler/bulgaristan-30-bin-gocmene-karsi-teyakkuzda/29293/

Tarihi tecrübelerine binaen Bulgaristan'ın göçü iyi bildiğini söyleyen Papa, ülkelerinden çeşitli nedenler yüzünden ayrılmak zorunda kalan mültecilere kapılarını kapatmaması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Radev de Katolik dünyasının liderinin tarihle ilgili söylediklerini tasdikleyerek ülke tarihinin savaş ve ıstıraplarla dolu olduğunu vurguladı. Radev barışın kıymetini bildiklerini söyleyerek meydandan birkaç metre uzaklıkta kilise, sinagog ve caminin yüzyıllardır yan yana kalabildiğine dikkat çekti.

Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği Nefofit ile de görüşen Papa Franciscus'un 6 Mayıs 2019 tarihinde Bulgaristan'da Katolik cemaatinin yoğun olarakyaşadığı Rakovski kasabasını ziyaret edeceği ve başkent Sofya'da mültecilerle bir araya geleceği duyurulmuştu.

http://qha.com.tr/haberler/turkiye-2017-de-en-fazla-multeci-alan-ulke-oldu/21592/ BAŞBAKAN BORİSOV, MÜLTECİLERE KARŞI ÖNLEM ALINDIĞINI BİLDİRMİŞTİ

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, başkent Sofya’da İçişleri Bakanı Mladen Marinov’un da katıldığı düzensiz göçmenler konulu bir yuvarlak masa toplantısı düzenlemişti.

Borisov, Türkiye ile düzensiz göç mutabakatının iyi durumda olduğunu söylerken Yunanistan sınırında ise düzensiz göç konusunda ciddi sorunların söz konusu olduğunu belirtmişti. Bulgaristan’ın Türkiye ve Yunanistan sınırını çok iyi koruduğunu söyleyen Borisov, Avrupa Birliği’nin (AB) Bulgaristan’ın sınırlarının güvenliği için tahsis ettiği 150 milyon avronun olumlu sonuç verdiğini kaydetmişti.

Türkiye’den 30 bin göçmenin Bulgaristan’a geçmeye hazırlandığını iddia eden Borisov, Bulgaristan ordusu da dahil olmak üzere Türk sınırında acil önlemler paketiyle hazır durumda olduklarını duyurmuştu.

http://qha.com.tr/haberler/bulgaristan-turkiye-sinirinda-3-duzensiz-gocmen-kampi-daha-kuracak/11799/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.