SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya Cumhurbaşkanı Duda Kırım Tatarca hitap etti

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2022 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2022 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya Cumhurbaşkanı Duda Kırım Tatarca hitap etti

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de birçok katılımcının dikkatle takip ettiği 2. Kırım Platformuna Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda fiziksel olarak katıldı. Sözlerine Kırım Tatarca başlayan Cumhurbaşkanı Duda'nın "Kıymetli Kırım sakinleri, kıymetli Kırımlı dostlarımız" hitabı dikkat çekti.

Kıyiv'de düzenlenen Kırım Platformunun açılışını Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) yaptı. Savaştan dolayı çevrimiçi düzenlenen programa pek çok dünya ülkesinin liderleri video konferansla katıldı. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ise 2. Kırım Platformuna fiziksel olarak katıldı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Duda da Ukrayna-Rusya savaşı ve Kırım'ın kurtuluşuyla ilgili konuştu.

POLONYA CUMHURBAŞKANI DUDA SÖZLERİNE KIRIM TATARCA BAŞLADI

Polonya Cumhurbaşkanı Duda konuşmasına Kırım Tatarca başladı. Kırım Tatarlarının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov'un bulunduğu programda Duda, "Kıymetli Kırım sakinleri, kıymetli Kırımlı dostlarımız" diyerek söz başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.