SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko, ABD'li Senatör John McCain'in eşini kabul etti

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2019 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2019 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko, ABD'li Senatör John McCain'in eşini kabul etti




Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ağustos ayında vefat eden ve Ukrayna’nın büyük dostu olarak tanımladığı Senatör John McCain’in eşi Cindy McCain ile bir araya geldi.



Twitter üzerinden açıklama yapan Poroşenko, “Benim için bugün Kıyiv’de Ukrayna’nın büyük dostu Senatör John McCain’in eşi Bayan Cindy McCain ile bir araya gelmek büyük bir onur. Yeni bağımsız Ukrayna’nın inşa edilmesinde Senatör McCain’in rolü çok büyüktür. Yakın zamanda başkentimizin sokakların birine onun ismi verilecek.” ifadeleri kullandı.





Ağustos 2018’de vefat eden ABD’li Senatör John McCain’in eşi Cindy McCain, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turuna gözlemci olarak katılmıştı.



http://qha.com.tr/haberler/abd-li-senator-john-mccain-in-esi-ukrayna-daki-secimlerde-gozlemci-olacak/13612/

Daha önce, Poroşenko, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir sokağın isminin John McCain sokağı olarak değiştirilmesini önermişti.





RUS SALDIRGANLIĞINA KARŞI UKRAYNA’YI DESTEKLEMİŞTİ

Zaman zaman ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik eleştirileriyle de gündeme gelen John McCain, hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar tarafından takdir edilen bir senatör olarak biliniyordu.



2008 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Barack Obama’ya karşı Cumhuriyetçi Parti’yi temsilen başkan adayı olarak yarışan McCain seçimleri kaybetmişti. Cumhuriyetçi Parti çevrelerinde her zaman ağırlığı olan isimlerden McCain, 1967-1973 yıllarında Vietnam Savaşı’nda esir olarak tutulmuştu.



1981 yılında ABD Kongresine ilk kez giren McCain, o tarihten bugüne farklı kademelerde memleketi Arizona’yı temsil ediyordu.



Ukrayna’nın en büyük destekçilerinden olan John McCain 2013 yılında Euromeydan olayları sırasında Ukrayna’yı ziyaret etmişti.



McCain, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Moskova’nın politikasını sert bir dille eleştiriyor ve Kremlin’e karşı yaptırımların artırılması gerektiğini savunuyordu. McCain 2017 yılında Putin’i “bir katil, haydut ve KGB ürünü” olarak adlandırmıştı. Doğu Avrupa ülkelerinin NATO’ya katılımının yanı sıra ABD’nin Ukrayna ve Gürcistan’a daha etkin destek vermesinin aktif bir destekçisi olarak biliniyordu.



25 Ağustos 2018’de hayatını kaybeden McCain, Maryland’de bulunan Deniz Harp Akademisi’ndeki mezarlığa defnedildi.



http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-da-oylarin-yuzde-98-i-sayildi-cumhurbaskanligi-secimi-ikinci-tura-kaliyor/14783/




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.