SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko, Gönüllü Dopingle Mücadele Birliği için de tahlil yaptırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Gönüllü Dopingle Mücadele Birliği (VADA) için tahlil yaptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko, Gönüllü Dopingle Mücadele Birliği için de tahlil yaptırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Gönüllü Dopingle Mücadele Birliği (VADA-Voluntary Anti-Doping Association) için tahlil yaptırdı.

VADA temsilcisi Angela Silva, Poroşenko'nun yaptırdığı tahlil sonuçlarının haftaya açıklanacağını belirtti.

Öte yandan Poroşenko’nun en güçlü rakibi Vladimir Zelenskiy’nin VADA için tahlil yaptırmayı reddettiği bildirdi.

3 Nisan tarihinde Vladimir Zelenskiy, “Ukrayna'ya alkolik ya da madde bağımlısı bir başkan lazım değil. Seni tahlil yaptırmaya davet ediyorum” ifadelerini kullanarak Poroşenko’yu tahlil testi yaptırmaya davet etmişti. Poroşenko teklifi kabul ederek 5 Nisan sabahı Olimpiyskiy Spor Merkezinde Zelenskiy’i tahlil vermek için bekleyeceğini duyurmuştu.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-cumhurbaskani-porosenko-doping-testi-de-yaptiracagim/17304/

Zelenskiy devlet laboratuvarlarına güvenmediğini ileri sürerek Poroşenko’yu “bağımsız laboratuvarda” tahlil vermeye davet etti. 5 Nisan tarihinde iki aday tahlilleri farklı laboratuvarlarda verdi; Poroşenko Olimpiyskiy Spor Merkezinde, Zelenskiy ise özel laboratuvarda. Birkaç saat sonra her iki adayın da sonuçları açıklanarak Poroşenko ve Zelensky'nin örneklerinde psikoaktif maddelerin bulunmadığı belirtildi. Ancak uzmanlar doğru bir testin yapılması için birkaç günün hatta haftanın geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bunun üzerine eski dünya şampiyonu Ukraynalı boksör Vladimir Kliçko, Poroşenko ve seçimlerdeki birinci turun lideri Vladimir Zelenskiy’e VADA’da alkol ve uyuşturucu testinden geçmelerini teklif etmişti.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-secimlerinin-resmi-sonuclari-aciklandi-ikinci-tur-secimleri-21-nisan-da/16966/

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko katıldığı televizyon programında doping testi yaptıracağını açıklayarak, “Bu hafta içinde Uluslararası Antidoping Merkezi WADA’da doping testi yaptıracağım ve göreceksiniz bu testi de geçeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.