SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin: Zelenskiy'den doğrudan görüşme bekliyoruz

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2019 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin: Zelenskiy'den doğrudan görüşme bekliyoruz

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, İtalyan Coriere della Sera verdiği özel mülakatta, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’den işgal altındaki Doğu Ukrayna’daki ayrılıkçı otoriteler ile doğrudan görüşme beklediklerini dile getirdi.

Putin, "Eğer Kıyiv ile yapıcı bir diyalog gerçekleşecek ise, Sayın Zelenskiy seçim vaadi olan Donbas’taki otoriteler ile doğrudan görüşmeleri hayata geçirmeli ve onları ayrılıkçı olarak adlandırmaktan vazgeçmeli" sözleri ile Ukrayna’dan bekledikleri adımları dile getirdi.

Ukrayna’nın doğusunda zor kullanılarak "Ukraynalılaştırma siyasetinin" sürdüğünü iddia eden Rusya Devlet Başkanı Putin, bölgede "Rus dilinin yasaklandığını" savundu.

Putin, "Milyonlarca insan Rusça konuşuyor. Rus okullarında ve üniversitelerinde okuyor. Çılgın Neo-Nazism, Güney Doğu’daki sosyal çatışma, kırılgan barışı tehdit eden konular acendamızda yeni cumhurbaşkanı ile görüşülmesi gereken konulardan sadece bir kaçı" görüşünü savundu.

Putin, İtalyan gazetesine verdiği mülakatta, "Kyiv Rusya ile Ukrayna arasındaki mevcut sorun karşılıklı çıkarların geliştirilmesine ve karşılıklı anlayış için istenmeyen bir durum" sözlerini de sarf etti.

ZELENSKİY, DONBAS'TA BARIŞÇIL ZEMİNDE GÖRÜŞMEYE HAZIR OLDUĞUNU VURGULAMIŞTI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy, 7 Nisan tarihli konuşmasında Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu Donbas bölgesinde, Ukrayna’nın istikrarını sağlamak gayesiyle, insan ve toprak kaybına zemin hazırlamadan, barışın tesisi için Putin ile görüşmeye hazır olduğunu, Donbas’ta barışçı bir zemin elde etmenin uzun sürmeyeceğini dile getirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.