SON DAKİKA
Hava Durumu

Rodos ve İstanköy Türklerinin sorunları İzmir'de ele alınacak

Rodos ve İstanköy Türklerinin sorunları İzmir'de ele alınacak

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rodos ve İstanköy Türklerinin sorunları İzmir'de ele alınacak

Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (ROİSDER) tarafından , Yaşar Üniversitesinin desteğiyle 10-11 Ekim 2019 tarihlerinde “Uluslararası Rodos ve İstanköy Türk Vakıfları Sempozyumu”nun düzenleneceği bildirildi.

Millet Gazetesi'nin haberine göre sempozyumun açılış konuşmaları, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı (ROİSDER Başkanı), Gösta Toft (FUEN Başkan Yardımcısı), Dr. Cemil Tugay (Karşıyaka Belediye Başkanı), Dr. Mustafa İduğ (Bornova Belediye Başkanı), Prof. Dr. M. Cemali Dinçer (Yaşar Üniversitesi) ve Abdullah Eren (T.C. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı) tarafından yapılacak.

ROİSDER tarafından etkinlikle ilgili olarak yapılan açıklamada Rodos ve İstanköy Türklüğünün; Vatandaşlık Sorunu, Eğitim ve Türkçe Öğrenme Hakkı Sorunları, Din ve İbadet Sorunu, Örgütlenme Sorunu, Osmanlı Türklerinden Kalan Kültür Mirasının Korunması Sorunu, Nefret ve Baskı Ortamı Sorunu ile Türk – Müslüman Vakıfları Sorunu gibi sorunların devam ettiği bildirildi.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Düzenlenen sempozyumun temel amacının; Türk – Müslüman Vakıfları mallarının haraç – mezat satışları ile zamanın tahribatına bırakılan ve giderek yok edilen Osmanlı – Türk mimari eserleri konularında ulusal ve uluslararası farkındalık yaratmak olduğu belirtildi.

Sempozyumda; “Vakıf Kültürü”, “Uluslararası Hukukta Vakıf Statüsü”, “Rodos ve İstanköy Türk Vakıflarının Dünü” ve “Türk – Yunan İlişkileri” konularında yabancı ve Türk akademisyenlerince 19 adet bildiri sunulacak.

İzmir’in Bornova bölgesindeki Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilecek sempozyumun kamuya açık olduğu ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.