SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya Mecidiye'de "Tatarlar, Osmanlı ve Romanya Arasında İlişkiler"inin tanıtımı ve imza günü yapılacak

Romanya'nın Mecidiye şehrinde Prof. Dr. Tahsin Cemil’in yeni kitabı “Tatarlar: Osmanlılarla ve Rumenlerle İlişkileri”nin tanıtım etkinliği ve imza günü düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2021 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2021 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya Mecidiye'de "Tatarlar, Osmanlı ve Romanya Arasında İlişkiler"inin tanıtımı ve imza günü yapılacak

Romanya'nın Mecidiye şehrinde Prof. Dr. Tahsin Cemil’in yeni kitabı “Tatarlar, Osmanlı ve Romanya Arasında İlişkiler”inin tanıtım etkinliği ve imza günü düzenlenecek.

Romanya’daki Kırım Tatarlarını parlamentoda temsil eden ilk milletvekili, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliğinin ilk başkanı, diplomat ve Türkolog Prof. Dr. Tahsin Cemil’in yeni kitabı için Romanya'da tanıtım ve imza günü etkinliği gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Cemil’in Tatarların Osmanlılar ve Rumenler ile olan ilişkilerini konu alan yeni kitabı “Tatarlar, Osmanlı ve Romanya Arasında İlişkiler” için, Mehmet Niyazi Kültür Derneği tarafından 20 Ağustos 2021'de saat 17.30'da Mecidiye I. N. Roman Kültür Evi’nde tanıtım ve imza günü gerçekleştirilecek.

Bir dönem Romanya’nın Azerbaycan ve Türkmenistan Büyükelçiliğini yapmış olan, Cluj Babeş Bolyai Üniversitesi Türkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tahsin Cemil’in Romanya ve Osmanlı tarihi üzerine yüzlerce makalesi bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.