SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Acil Durumlar Servisi Bakanlığı, çalışanlarına silah dağıtacak

Rusya Acil Durumlar Servisi Bakanlığı, çalışanlarına silah dağıtacak

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2022 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2022 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Acil Durumlar Servisi Bakanlığı, çalışanlarına silah dağıtacak

Rusya hükumeti, Acil Durumlar Servisi Bakanlığı personeline silah verilmesini öngören kararı kabul etti. Kararda, silahların “hayatları ve sağlıkları için gerçek bir tehdidin oluşturulduğu durumlarda” dağıtılacağını belirtildi.

Rusya hükumeti, Acil Durumlar Servisi Bakanlığı personeline güya “hayatları ve sağlıkları için gerçek bir tehdidin oluşturulduğu durumlarda” silah dağıtılmasını öngören kararı onayladı. Kurumun resmi internet sitesinde, 15 Nisan 2022 tarihinde yayımlanan belgede devlet korumasına tabi kişilere silah verebilecek bakanlık ve resmi dairelerin listesine Rusya Acil Durumlar Bakanlığının da eklendiği belirtildi. Karara göre, silah bakanlığın bölge müdürlükleri yöneticileri tarafından dağıtılacak.

BÜYÜK KAYIPLAR VEREN RUSYA B PLANINA HAZIRLANIYOR

İşgalci Rus ordusunun, Ukrayna topraklarında verdiği zayiat her geçen gün artıyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın, savaşın başından bu yana Ukrayna’da yaklaşık 20 bin 100 asker kaybettiğini bildirdi.

Batılı birçok askeri uzmana göre, Ukrayna doğusunda ve güneyinde güçlerini yoğunlaştıran Rusya tekrar saldırıya geçmeyi planlıyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı çalışanlarına “tehlike durumunda” silah dağıtılmasını öngören karar “Rusya’da yeteri kadar asker kalmadı mı?” diye sorgulatılıyor.

RUSYA UKRAYNA’YA KARŞI SAVAŞ BAŞLATTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal başlattığını duyurdu. Rus ordusu Ukrayna’daki kritik altyapı tesisleri, havaalanları, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor.  Öte yandan Rus ordusunun Ukrayna’daki kayıpları artmaya devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Oleksiy Arestovıç, 21 Mart 2022 tarihine yaptığı açıklamada, Ukrayna’da 26 gün içinde Rusya’ya ait 3 taarruz ordusu ve bir hava ordusunun imha edildiğini bildirmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.