SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da Kırım işgalinin suç ortakları ödüllendirildi

Kremlin yönetimi, Kırım’ın işgalinde yer alan yardakçıları ödüllendirmeye devam ediyor. Rusya’nın Volgograd kentinde, 2014 yılında Rus askerlerine yarımadayı ele geçirmeye yardım eden, sözde "Kırım halk milisi" üyelerine, madalyalar takdim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2021 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2021 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'da Kırım işgalinin suç ortakları ödüllendirildi

Kremlin yönetimi, Kırım’ın işgalinde yer alan yardakçıları ödüllendirmeye devam ediyor. Rusya’nın Volgograd kentinde, 2014 yılında Rus askerlerine yarımadayı ele geçirmeye yardım eden, sözde "Kırım halk milisi" üyelerine, madalyalar takdim edildi.

Rusya’nın Volgograd kentinde, Rus işgalci silahlı kuvvetlerine Kırım’ı işgal etmeye yardım eden sözde Kırım halk milisi üyelerine, madalya dağıtıldığı bildirildi. Krımskiy Banderovets isimli Twitter kullanıcısı, 5 Ocak 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, işgalcilerin düzenlediği madalya takdim etkinliğinde çekilen fotoğrafları paylaştı.

"RUS FAŞİSTLER ATI HİÇBİR ŞEYİ GİZLEMİYOR"

İşgalcilerin düzenlediği etkinliğin görüntülerini paylaşan Krımskiy Banderovets, "Volgograd’da, 2014 yılında yarımadada güya spontane olarak oluşan Kırım halk milisi kisvesi altında, Kırım’ı işgal eden ve daha sonra Lugansk ile Donetsk bölgelerinin bazı kısımlarını işgal eden Rus faşistlere, madalyalar takdim edildi. Görünüşe göre Rus faşistler artık hiçbir şeyi gizlemiyorlar." açıklamasında bulundu.

YARIMADADA 6 YILDIR BASKI VE ZULÜM DEVAM EDİYOR

İşgalci Rus askerleri Kırım’a ilk olarak, 20 Şubat 2014 tarihinde girdi. Altı yıl önce bugün, sabahın erken saatlerinde plakaları sökülmüş askeri araçlar ve rütbe işaretleri taşımayan silahlı milisler Kırım’ın stratejik noktalarını ve hükûmet binalarını ele geçirmeye başladı.

Rus propaganda medyalarında “Kırım Özsavunması” oldukları iddia edilen, kamuflaj giymelerinden hareketle “kibar yeşil adamlar” olarak da adlandırılan Rus askerleri ve onların yanında gezen işbirlikçi milisler, yarımadanın kontrolünü yasa dışı olarak ele geçirdi. Rus propaganda mekanizmasınca işgal, sözde “bağlanma” adı altında legalleştirilmeye çalışılsa da dünya kamuoyu bu adımı asla tanımadı.

Rus işgaliyle adeta “açık hava cezaevi”ne dönüşen Kırım yarımadası, bir yandan silahlandırma hamleleriyle dünyayı tehdit eden askeri bir üs haline getirildi. Diğer yandan da işgale direnen Kırımlılar baskı mekanizmasının sürekli hedefi haline geldi. Yarımadada 2014’ten beri Rus işgalini onaylamadıklarını ifade eden ve tutumlarıyla belirten Kırım Tatarları başta olmak üzere Ukrayna’ya bağlı kalmak isteyenler, kaçırılmalarla, düzmece davalarla, keyfi baskın ve sorgularla korkutulmaya çalışılıyor.

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE SÖZDE REFERANDUM

Rus işgalinin akabinde 2014 yılının Mart ayında düzenlenen sözde referandumda Kırım sakinlerinin yarımadanın Rusya’ya bağlanması konusunda iradesini “özgürce” tecelli ettiği ileri sürüldü. Avrupa Birliği ülkeleri, ABD ve dünyanın birçok ülkesi, Kırım’da yapılan sözde “kendi kaderini belirleme referandumunun” sonuçlarını kabul etmeyi reddetti. Ukrayna, Kırım’ı geçici olarak işgal edilen bölgesi olarak kabul ediyor.

Ukrayna Parlamentosu resmi düzeyde, 20 Şubat 2014 tarihini Kırım ve Sivastopol’ün (Akyar) Rusya tarafından işgalinin başlangıç tarihi olarak kabul etti. Dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ilgili yasayı 7 Ekim 2015 tarihinde imzaladı.

Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesi ve Ukrayna’ya yönelik politikası dolayısıyla Rusya Federasyonu’na karşı yaptırımlar uyguladı. Kırım’ın işgalinden sonra Ukrayna’nın Donbas bölgesinde Rusya tarafından desteklenen teröristler ile Ukrayna askerleri arasında çatışmalar başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.