SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da Kırım Tatar siyasi tutsaklara destek verenler gözaltına alındı

Rusya'da Kırım Tatar siyasi tutsaklara destek verenler gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'da Kırım Tatar siyasi tutsaklara destek verenler gözaltına alındı

Moskova’da Rusya Yüksek Mahkemesi binanın önünde Remzi Memetov, Enver Mamutov, Rüstem Abiltarov ve Zevri Abseitov’un (Birinci Bahçesaray Grubu) temyiz başvurusu görüldüğü sırada, mahkeme önüne desteklemek için gelen kişiler, Rus güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

MAHKEME ÖNÜNDE ÇOK SAYIDA GÖZALTI!

Kırım Dayanışma grubunun aktardığına göre, mahkeme önünde bekleyen bütün Kırım Tatarları göz altına alınarak iki otobüs halinde belli olmayan bir yere götürüldü. Bir otobüste 28 kişi bulunuyor, ancak gözaltına alınanların toplam sayısı belli değil. Şu anda, mahkeme önünde yalnızca gazeteciler kaldı.

https://www.facebook.com/crimeansolidarity/videos/420189721914206/ https://www.facebook.com/krylenkova/posts/2450057348445271 İŞGALCİLERİN KIRIM TATARLARINA AÇTIĞI SİYASİ GÜDÜMLÜ DAVANIN TARİHÇESİ

Bilindiği gibi Kırım’ın Bahçesaray şehrinde, Kırım Tatarlarının toplu olarak yaşadıkları Hanlar Çayırı (6. Mikrorayon) mahallesinde 12 Mayıs 2016 tarihinde 5 Kırım Tatarının evinde ve Kırım Tatarlarına ait Karavansaray Kafe’de arama yapılmış ve aramalar sonrasında Zevri Abseitov, Remzi Memetov, Rüstem Abiltarov ve Enver Mamutov olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Bahsi geçen kişiler, Rusya’da yasak olan Hizb-ut Tahrir örgütüne üye olmakla suçlandı.

İşgalciler, Kırım Tatarı Remzi Memetov’u  daha önce zorunlu psikiyatri muayenesine göndermişti.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sözde Hizb-ut Tahrir davası kapsamında, Bahçesaray’da tutuklanan Kırım Tatarları Remzi Memetov, Enver Mamutov, Rüstem Abiltarov ve Zevri Abseitov, mayıs 2018’de Rusya’nın Rostov-Na-Donu şehrine sevk edilmişti.

Sözde Hizb-ut Tahrir davası bahanesiyle, FSB işgal edilen Kırım’da muhalif Kırım Tatarları ve Müslümanlara karşı baskı uyguluyor. Terörizm şüphesi ve aşırıcılıkla mücadele bahanesiyle işgalci kolluk kuvvetleri evlere baskın yaparak yasa dışı aramalar düzenliyor ve insanları tutukluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.