SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Ukrayna'ya "tanker" tepkisi: Kayıtsız kalmayacağız

Rusya'dan Ukrayna'ya "tanker" tepkisi: Kayıtsız kalmayacağız

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2019 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Ukrayna'ya "tanker" tepkisi: Kayıtsız kalmayacağız

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Odesa bölgesinde Rus bandıralı tankere el koymasına gereken karşılığı vereceklerini duyurdu.

Rus propganda medyalarından TASS'ın Rusya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına atfen yayınladıkları habere göre Rusya yönetiminin gerekli adımları atmak üzere olayı incelediği, Rus vatandaşlarının rehin alınmasının söz konusu olması halinde uluslararası hukukun en ağır şekilde ihlali olarak değerlendireceği belirtildi. Yine aynı kaynak bu değerlendirme neticesinde gereken karşılığın verileceğini ifade etti.

Bir başka Rus propaganda medyası İnterfaks Ajansı da Ukrayna makamlarının 15 Rus denizciyi gözaltına aldığını, gözaltına alınanların durumunun iyi olduğunu bildirdi.

UKRAYNA, RUS TANKERİNE NASIL EL KOYDU?

Ukrayna deniz kuvvetleri, 25 Temmuz 2019 tarihinde Odesa bölgesinde Tuna nehri üzerindeki İzmail limanında Rus bandıralı bir tankere el koydu.

Rus işgali altında Kırım’daki Kerç boğazında, daha önce Ukrayna gemilerini geçişini engellemede kullanıldığı gerekçesiyle SBU (Ukrayna istihbaratı) ve Ukrayna Askeri savcılığı tarafından Rus bandıralı ve “Nika Spirit” adlı tankere el konuldu. Ukrayna donanmasının kontrolünde bulunan tankerdeki denizciler savcılık yetkilileri tarafından sorguya çekilirken, kolluk güçleri tarafından da tankerde arama yapıldığı öğrenildi.

O ANLAR BÖYLE KAYDA ALINDI https://www.youtube.com/watch?v=44c5Hj2kiNw RUSYA, UKRAYNA’YA KARŞI KULLANMIŞTI

Edinilen bilgilere göz söz konusu tanker daha önce 25 Kasım 2018 tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki Kerç boğazından, Azak denizine geçmeye çalışan Ukrayna donanmasına yapılan engellemede kullanıldı. Söz konusu olayda Ukrayna’ya ait 3 gemiye el konulmuş ve 24 mürettebat derdest edilmişti.

Olayın gerçekleştiği tarihlerde adı “Neyma” olan tanker karaya oturtulmuş ve Ukrayna donanması gemilerin geçişi engellenmişti. Daha sonra 19 mart 2019 tarihinde Ukrayna Cumhurbaşkanı kararıyla geminin ait olduğu Yuvas Trans şirketine karşı 3 yıllık özel ekenomik kısıtlamalar ve diğer yaptırımlar uygulanmaya başlandı.

Ukrayna Askeri Savcılığı bu gerekçeyle adını “Nika Spirit” olarak değiştiren tankere Ukrayna’nın Odesa bölgesine bağlı İzmail limanında el koydu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.