SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Kırım’ı geri alacağından korkuyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Kırım’ı geri alacağından korkuyor

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2022 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2022 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Kırım’ı geri alacağından korkuyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın NATO üyeliğine neden karşı olduğunu açıkladı. Putin, dün konu hakkında bir açıklama yaparak, NATO'ya katıldıktan sonra Ukrayna'nın işgal altındaki Kırım'ı askeri yol ile geri almayı isteyeceği konusundaki "endişelerini" dile getirdi.

2014 yılında tüm uluslararası hukuk normlarını çiğneyerek Kırım’ı işgal eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın NATO üyesi olması durumunda Kırım’ı kaybedeceğinden korkuyor. Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile dün Moskova’da görüşen Putin, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Putin, Ukrayna’nın NATO üyeliğinin, Rus işgali altında bulunan Kırım dolayısıyla Rusya ile NATO arasında savaşın çıkmasına neden olabileceğini ileri sürdü. Rusya Devlet Başkanı, “Ukrayna'nın doktrin belgelerinde, Kırım'ı geri almayı planladığı belirtiliyor… Ukrayna'nın bir NATO üyesi olduğunu ve Kırım'ı yeniden ele geçirmek için bir askeri harekat başlattığını düşünün. Ne yani? NATO ile mi savaşmamız gerekecek? Bunu düşünen oldu mu?” ifadelerini kullandı.

RUSYA, UKRAYNA’NIN OLASI NATO ÜYELİĞİNE MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞIYOR

Kremlin yönetimi, Batı'nın Ukrayna'nın asla NATO ittifakına katılmayacağına dair taahhütte bulunmasını talep ediyor. Ancak ABD bu talebi reddetti.

NATO'nun 30 üyesi arasında ABD, Türkiye ve Birleşik Krallık'ın yanı sıra Litvanya, Letonya ve Estonya gibi Rusya'yla sınırı bulunan eski Sovyet cumhuriyetleri de yer alıyor. Doğu Avrupa'daki NATO birliklerini güvenliğine doğrudan bir tehdit olarak gören Putin, uzun süredir ABD'nin 1990 yılında NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğini vaat ettiğini savunuyor. ABD’nin tam olarak neyi vaat ettiği konusunda görüş ayrılıkları bulunuyor.

Rusya, 2014 yılında Ukrayna'ya ait Kırım Yarımadası'nı işgal ettikten ve Donbas bölgesini işgal altına alan ayrılıkçılara destek verdikten sonra NATO ilk kez bazı Doğu Avrupa ülkelerine asker konuşlandırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.