SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, İsviçre'nin Ukrayna ile arabuluculuk yapma planını reddetti

Rusya, İsviçre'nin Ukrayna ile arabuluculuk yapma planını reddetti

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2022 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2022 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, İsviçre'nin Ukrayna ile arabuluculuk yapma planını reddetti

Moskova yönetimi, İsviçre'yi AB'nin Ukrayna savaşı üzerindeki yaptırımlarına katılarak tarafsızlığını terk etmekle suçluyor. Rusya, Ukrayna'nın Moskova'daki çıkarlarını temsil etme teklifini, artık İsviçre'yi tarafsız bir ülke olarak görmediği için reddettiğini söyledi.

Ukrayna ve İsviçre yönetimleri, çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıda, İsviçre'nin, Rusya'da Ukrayna'nın çıkarlarını temsil etmesi için bir yetki üzerinde anlaştı. Ancak Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İvan Neçayev, perşembe günü planın mevcut durumda kabul edilebilir olmadığını aktardı.

Rus Sözcünün gazetecilere verdiği demeçte, “İsviçreliler, Ukrayna'nın Rusya'daki ve Rusya'nın Ukrayna'daki çıkarlarının olası temsili konusundaki görüşümüzle gerçekten ilgileniyorlardı” dedi. İlişkileri bozulan ülkeler arasında arabuluculuk yapma konusunda uzun bir diplomatik geleneğe sahip olan İsviçre, Rusya'da yaşayan Ukraynalıların Moskova'daki İsviçre büyükelçiliğinden konsolosluk hizmetleri almalarına izin veren bir tasarı geliştirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.