SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Karadeniz Filosuna yeni komutan atandı

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Karadeniz Filosuna yeni komutan atandı

Rus işgali altında bulunan Kırım’daki askeri üslerde peş peşe yaşanan patlamalardan sonra Kremlin yönetimi, Rusya Karadeniz Filosu Komutanını değiştirme karar aldı. Rusya Karadeniz Filosu Komutanlığı görevine Koramiral Viktor Sokolov atandı.

Kremlin rejimi, işgal altında bulunan Kırım'daki hava üssünde meydana gelen patlamalar ve kayıpların ardından Karadeniz Filosu'na yeni bir komutan atandı. Rusya Karadeniz Filosu'nun yeni Komutanlığı görevine Koramiral Viktor Sokolov getirildi. Rus propaganda haber ajansı RİA’ya konuşan ismi açıklanmayan kaynak, “Onun (Sokolov’un) atanması ile ilgili kararname imzalandı. Yeni komutan, askeri konsey üyelerine takdim edildi. Bir tören henüz yapılmadı ve muhtemelen kentte sarı terör tehdidi ilan edildiği için yapılmayacaktır.” açıklamasında bulundu.

KIRIM'DAKİ ASKERİ HAVALİMANINDA PATLAMA

Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Sak bölgesindeki Novofödorovka köyü yanındaki askeri havalimanında, 9 Ağustos 2022 tarihinde şiddetli patlamalar yaşandı. Rusya Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin bir açıklama yaparak patlamanın, “birkaç havacılık mühimmatının infilak” etmesi sonucu meydana geldiğini aktardı. Ayrıca Bakanlık, patlama sonucu havalimanında kimsenin yaralanmadığını ve havacılık ekipmanının zarar görmediğini ileri sürdü. Ancak Kırım'ın sözde yönetimi, patlama nedeniyle 62 çok katlı binanın, 20 işletmenin ve bir dizi müstakil evin zarar gördüğünü ayrıca 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 14 kişinin yaralandığını açıkladı.

Öte yandan Ukrayna Hava Kuvvetleri yaptıkları açıklamada, Novofödorovka'daki askeri havalimanındaki patlamalar sonucu Rusya'nın 9 savaş uçağını kaybettiğini belirtti.

CANKÖY BÖLGESİNDEKİ ASKERİ ÜSTE PATLAMA

Ayrıca, dün Kırım’ın Canköy bölgesinde bulunan bir mühimmat deposunda patlamalar meydana geldi. Patlama nedeniyle, işgalcilerin Rusya’nın Ukrayna güneyine askeri teçhizat sevk ettiği demiryolu hattı hasar gördü. Mühimmat deposunun bulunduğu yerleşim yerinden yaklaşık 3 bin kişi tahliye edildi. Kırım’ın sözde yönetimi patlamadan sonra yarımadada OHAL ilan etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.