SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın saldırıları sonucu 3'ü çocuk 198 Ukraynalı hayatını kaybetti

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı düzenlediği saldırılarda 3'ü çocuk 198 Ukrayna vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2022 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2022 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın saldırıları sonucu 3'ü çocuk 198 Ukraynalı hayatını kaybetti

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı düzenlediği saldırılarda 3'ü çocuk 198 Ukrayna vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı. Rusya’nın hastanelere ve ambulanslara kasıtlı olarak saldırdığına dikkat çeken Bakan, ayrıca gece saldırı altında kalan Herson’da sığınakta 2 erkek çocuğunun dünyaya geldiğini duyurdu.

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, bugün yaptığı açıklamada, “Rus işgalcilerin başlattığı savaşın 3. gününde, bombardıman ve patlamalar altında hayat da tüm hızıyla devam ediyor ve yeni doğan Ukraynalıların çığlıkları duyuluyor. Dün Herson’da, saldırılar altında, sığınakta yerleşen bir doğumhanede 2 erkek çocuğu dünyaya geldi. Genetik kodlarında savaş kodu olan iki yeni hayat. Biz ve onlar asla unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz!” ifadeleri kullandı.

“RUS TERÖRİSTLER KASITLI OLARAK AMBULANSLARI HEDEF ALIYOR”

Rus ordusunun hastanelere ve ambulanslara saldırdığını belirten Sağlık Bakanı, “Doktorlar için kurşun geçirmez yelek arayacağımı hiç düşünmemiştim. Ama kasten ambulanslara ateş açan Rus teröristlerin eylemleri nedeniyle biz bunu yapmak zorunda kalıyoruz.” diye belirtti.

“3 ÇOCUK 198 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”

Bununla birlikte Lyaşko, 2 gün içinde, Rusya’nın Ukrayna’nın birçok yerleşim yerine düzenlediği saldırılar sonucu 3'ü çocuk 198 Ukrayna vatandaşının hayatını kaybettiğini ve 33’ü çocuk bin 115 kişinin yaralandığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.