SON DAKİKA
Hava Durumu

Safure Kacametova’ya ''emektar eğitim çalışanı'' unvanı

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2011 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2011 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Safure Kacametova’ya ''emektar eğitim çalışanı'' unvanı
AKMESCİT/SİMFEROPOL, 05.02.2011 (QHA) – Kırım milletvekili ve Kırım Tatar Öğretmenler Birliği Başkanı Safure Kacametova, Kırım Özerk Cumhuriyeti “emektar eğitim çalışanı” unvanına layık görüldü.
Kırım Parlamentosunun, 28 Ocak’ta Safure Kacametova’nın 60. yaş günü öncesinde aldığı kararda, Kacametova’nın eğitimin gelişimi için şahsi katkıları, uzun yılların emeği ve yüksek seviye profesyonelliği nedeniyle bu unvanı hak ettiği belirtildi.
Kacametova, Maarifçi teşİklatının Kırım Tatar dili öğretmenleri ve Kırım Tatar milli mektepleri için çıkardığı aylık “Maarif İşleri” gazetesinin baş editörlüğünü yapıyor.
Safure Kacametova, 30 Ocak 1951 yılında Özbekistan’da doğdu. Andijan Öğretmenler Okulunu, daha sonra Fergana Ulugbek Devlet Pedagoji Üğniversitesini bitirdi. 18 yaşında iken öğretmenliğe başladı. 1991 yılında Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi seçildi. Daha snra fikirdeşleriyle birlikte Kırım’da 16 bölgesinde şubelerin bulunduğu Maarifçi teşkilatını kurdu. Kırım Tatar Milli Kurultayı’nda hazırlanıp kabul edilen ve Kırım Parlamentosunun onayladığı Kırım’da Kırım Tatar Dilinde Eğitim Konsepti Kacametova’nın büyük katkısıyla hazırlanmıştı.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.