SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlık Bakanı Koca, Kazak mevkidaşını bakanlıkta ağırladı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Yelcan Birtanov ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sağlık Bakanı Koca, Kazak mevkidaşını bakanlıkta ağırladı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Yelcan Birtanov ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti.

İHA'nın haberine göre ikili görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Bakan Koca, "Önümüzdeki yakın dönemde Kazakistan'la hızlı ve emin adımlarla somut bir şekilde iş birliğimizi geliştireceğiz" dedi.

Basına kapalı olarak görüşen ikili, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, Kazakistan'ın Türkiye için özel bir yeri olduğunu kaydederek, "Kazakistan'da yaşanan son gelişmelerin ülkelerimiz ve haklarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tarihsel kardeşlik bağları üzerine inşa edişimiz stratejik ilişkilerimizin geldiği nokta, Nursultan Nazarbayev'in çok değerli mirasın bir neticesidir" ifadelerini kullandı.

http://qha.com.tr/haberler/turkiye-kazakistan-saglik-haftasi-turkistan-da-basladi/17962/ SAĞLIK ALANINDA İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLECEK

Bakan Koca görüşmeyle ilgili olarak konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönemde dost ve kardeş ülkelerimiz arasındaki stratejik ilişkilerimizi ve bölgesel iş birliğimizi daha da güçlendireceğimize inancımız tamdır. Kazakistan, Orta Asya’da ekonomik ve ticari iş birliğimiz bakımından önem verdiğimiz bir ülkedir. Türk Konseyi kapsamındaki iş birliğimizin çok başarılı ve verimli bir şekilde yürütüldüğünü görmekten mutluluk duyuyoruz. Sağlık konusunda da ikili ve çok düzeydeki ilişkimizi geliştirmemiz gerekiyor. Kazak mevkidaşım ile yaptığımız verimli görüşmede, ikili düzeydeki iş birliğimizin sistemli bir şekilde geliştirilmesi için kapsayıcı nitelikle bir anlaşmanın önümüzdeki dönemde imzalanmasını istişare ettik.

Stratejik ortağımız Kazakistan ile sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi alanında, önemli iş birliği adımlarını önümüzdeki dönemde atmak istiyoruz. Bu alanlarda iş birliğinin seviyesini artırarak iki ülke vatandaşlarına somut katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Kazakistan’da sağlık yatırımlarını devletlerarası anlaşmayla ön protokol anlaşması yapmak üzere mutabık kaldık. Bununla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğine dair ortak noktada buluştuk. Önümüzdeki yakın dönemde Kazakistan’la hızlı ve emin adımlarla somut bir şekilde iş birliğimizi geliştirecek, kazan kazan ve karşılıklı fayda temelinde faaliyetler yürüyeceğiz.”

Kazakistan Sağlık Bakanı Yelcan Birtanov ise Türkiye’nin sağlık sistemi açısından çok tecrübelilere sahip olduğunu gördüklerini kaydederek, sağlık konusundaki ilişkilerin gerçekleştirilmesi için çalışmalara devam edileceğini açıkladı. Kazak Bakan Birtanov ayrıca mevkidaşını Kazakistan’a davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.