SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbaş’ta Kırım Tatar dili kursları yapılacak (FOTO)

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2011 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2011 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sarıbaş’ta Kırım Tatar dili kursları yapılacak (FOTO)
SARIBAŞ, 18.03.2011 (QHA) – Curçi (Pervomayskoye) bölgesi Sarıbaş köyünde bulunan okulda Kırım Tatar dili kursları yapılacak.
Maarifçi Kırım Tatar Öğretmenler Birliği Başkanı Safure Kacametova, QHA’ya yaptığı açıklamada, 15 Martta Sarıbaş mektebinde yapılan ve Kırım Tatar Yerel Meclisi üyeleri ve okulun Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin katıldığı seminerde Kırım Tatar dili kursları açma kararının alındığını bildirdi. Seminerde, Kırım’da Kırım Tatar Dilinde Eğitim ve Ana Dili Uğrunda Güreş (mücadele) olmak üzere iki program ele alındı. Kacametova, bu kursların Kırım Tatar Dilinde Eğitim ve Ana Dili Uğruna Güreş programları kapsamında açılacağını söyledi. Kacametova, “Kırım Tatar Milli Kurultayının kabul ettiği ve Kırım Tatar Milli Meclisinin onayladığı Kırım’da Kırım Tatar Dilinde Eğitim Konseptinin hayata geçirilmesi gerekir. Biz bu konuda çalışmalara başladık. Bunun yanı sıra Kırım Tatar yazarları Ana Dili Uğruna Güreş programını hazırladılar. Bu programı Kırım Tatar Milli Meclisi kabul etti. Biz bu programlar kapsamında Kırım’ın tüm bölgelerinde ana dilini bilmeyen ve bundan dolayı kendi çocuklara ana dilini öğretme imkanı olmayan genç ebeveynler için Kırım Tatar dili kurslarını organize etmek istiyoruz. Geçen yıl biz dili az bilen ve dili hiç bilmeyenler için ders kitaplarını hazırlamıştık” dedi.
Kacametova, Sarıbaş’tan sonra Kırım Tatar dili kurslarının açılması konusunda toplantının Karasupazar’da (Belogorsk) yapılacağını söyledi. Kacametova, “Bir sonraki gezimiz Karasupazar’a olacak. Biz, orada bulunan Kırım Tatar Milli Mekteplerinin birinde yaklaşık 30 Kırım Tatar yerel meclis başkan ve üyelerini, Kırım Tatar dili ve edebiyatı öğretmenlerini toplayarak bu kursları açma konusu görüşeceğiz” dedi.
Evelina İlyasova - Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.