SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasi tutsağın annesi feryat etti: "Oğullarımızı öldürüyorlar! Yardım edin!"

Kırım Tatarı Dilara Abdullayeva, Rus işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı yapmak amacıyla uydurduğu sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde tutuklanan oğlu Teymur Abdullayev’in hayatının tehlikede olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Siyasi tutsağın annesi feryat etti: "Oğullarımızı öldürüyorlar! Yardım edin!"

Kırım Tatarı Dilara Abdullayeva, Rus işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı yapmak amacıyla uydurduğu sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde tutuklanan oğlu Teymur Abdullayev’in hayatının tehlikede olduğunu duyurdu.

http://qha.com.tr/haberler/kirim-da-isgalcilerin-alikoydugu-evlatlari-icin-protesto-eylemlerine-devam-ediyorlar/17085/

Dilara Abdullayeva Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Oğlum Teymur Abdullayev’in hayatı tehlikede. Bugün yüzü, üst dudağı uyuştu, neredeyse konuşamıyor. Yardım için yalvarıyorum. İnsanlar, basın, sivil izleme komisyonları yardım edin, oğlum Rostov kentindeki 1 numaralı tutukevinde öldürülüyor! İki aydır hasta, defalarca başvuru yapmasına rağmen, hiç kimse bir şey yapmıyor. Elimden geldiği kadar ona kulak iltihabı için ilaçlar gönderdim, ama onlar sadece ağrısını biraz dindirmeye yardımcı oldu. Şimdi ise hastalık daha da kötüleşti fasiyal sinir (yüz siniri) iltihaplandı bu da felce yol açabilir. Sürekli yüksek ateşi var, bunu oğlum defalarca mahkeme hakimi A.V. Kolesnik’e bildirmişti. Duruşmalar her hafta pazartesi ve salı günleri yapılıyor. Oğlum hasta vaziyette kendinden geçmiş halde mahkemeye getiriliyor… Oğullarımızı öldürüyorlar! Yardım edin! Oğlumu kurtarın. Her iki ayda bir tutuklama süresini uzatan hakim onların hayatlarından sorumlu… O, oğlum Teymur’un derhal hastaneye sevk edilme talimatı vermeli. Teymur hastanede tedavi edilmeli. Haytı tehlikede. Yardım için haykırıyorum! Mahkeme devam ediyor, hastalıktan yemyeşil hale gelen yüzle zorla mahkeme salonunda oturan oğlum ise avukata kendini çok kötü hissettiğini ve hiçbir şey duymadığını söyledi. Lütfen yardım ediniz!” diye kaydetti.

http://qha.com.tr/haberler/kirim-in-sozde-muftulugu-kirim-tatarlarina-karsi-ifade-veriyor/17380/ İKİ BUÇUK YILDIR TUTUKEVİNDE

Bilindiği gibi Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, Akmescit’in Kırım Tatarlarının toplu olarak ikamet ettiği Kamenka semtinde ve Stroganovka (Mamak) köyünde 12 Ekim 2016 tarihinde Kırım Tatarlarının evlerinde yasa dışı aramalar yapıldı.

Aramaların sözde Hizb-ut Tahrir davası kapsamında yapıldığı bildirildi. Aramalardan sonra gözaltına alınan Teymur Abdullayev, Rusya’da yasak olan örgütü organize etmekle, Rüstem İsmailov, Emil Cemadenov, Uzair Abdullayev ve Ayder Saledinov ise Rusya’da yasaklamış bir örgütün faaliyetlerine katılmakla suçlandı.

Sözde Hizb-ut Tahrir davası bahanesiyle Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) işgal edilen Kırım’da, muhalif Kırım Tatarları ve Müslümanlara karşı baskı uyguluyor. Terörizm şüphesi ve aşırıcılıkla mücadele bahanesiyle işgalci kolluk kuvvetleri evlere baskın, yasa dışı aramalar düzenliyor ve insanları tutukluyor, Sovyetler zamanında uygulanan cezalandırıcı tipteki yöntemlerini kullanıyor.

http://qha.com.tr/haberler/isgalcilerin-baskilarina-ragmen-kirim-da-tek-kisilik-eylemler-devam-ediyor/17617/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.