SON DAKİKA
Hava Durumu

Sri Lanka'da yeni patlama: Bu kez Pugoda kentinde

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da yeni bir patlamanın gerçekleştiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2019 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sri Lanka'da yeni patlama: Bu kez Pugoda kentinde
http://qha.com.tr/haberler/sri-lanka-daki-teror-saldirilarinda-iki-turk-vatandasi-hayatini-kaybetti/23464/

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da yeni bir patlamanın gerçekleştiği bildirildi.

25 Nisan 2019 tarihinde Pugoda şehrinde mahkeme binasının arka tarafındaki boş arazide can kaybına yol açmayan bir patlama meydana geldi. Polisin olayla ilgili inceleme başlattığı, ilk belirlemelere göre patlamanın bir el bombasından kaynaklandığı ifade edildi.

http://qha.com.tr/haberler/sri-lanka-saldirilarini-deas-ustlendi/24325/ SRİ LANKA SAVUNMA BAKANI İSTİFA ETTİ

Sri Lanka Savunma Bakanı Hemasiri Fernando'nun ülkede 21 Nisan 2019 tarihinde kilise ve otellere yönelik gerçekleştirilen saldırıların sorumluluğunu üstlenip istifa ettiği bildirildi.

359 kişinin hayatını kaybetmesine ve 500'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırılarla ilgili olarak Bakan Fernando, güvenlik kuruluşlarının saldırı başlamadan önce saldırı olasılığı hakkındaki bilgilere aktif yanıt verdiğini söyleyerek tüm kurumların bunun üzerinde çalıştığını belirtti.

Sri Lanka hükûmetinden daha önce yapılan açıklamalarda terör saldırılarının önlenememesinde istihbarat zafiyetinin etkisi olduğu bilgisi yer almıştı.

http://qha.com.tr/haberler/sri-lanka-da-teror-saldirilari-kiliseler-ve-oteller-hedef-alindi/23393/ TERÖR SALDIRILARIYLA İLGİLİ SON DETAYLAR

Ülkeyi kana bulayan terör saldırılarıyla ilgili Sri Lanka polisi, ülkede "baharat kralı" olarak tanınan Muhammed Yusuf İbrahim'in 2 oğlunun saldırılarda yer alıp kendilerini havaya uçurduklarını tespit etti.

Gözaltına alınan ünlü iş adamının 2 oğlunu saldırılara azmettirmek ve yardım etmekle suçlandığı belirtilirken, İbrahim'in tüm aile üyelerinin de gözaltında tutulduğu duyuruldu.

Söz konusu terör saldırılarıyla alakalı olarak suçlanan 60 şüphelinin gözaltında olduğu kaydedildi.

http://qha.com.tr/haberler/sri-lanka-da-teror-bilancosu-artiyor-olenlerin-sayisi-310-a-yukseldi/24113/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.