SON DAKİKA
Hava Durumu

Sudan'ın başkentindeki gösterilere kan bulaştı: 20 ölü, 150 yaralı

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 23:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sudan'ın başkentindeki gösterilere kan bulaştı: 20 ölü, 150 yaralı

Sudan savunma bakanlığının dışında oturma eylemi yapan protestoculardan yaklaşık 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100'ü aşkın yaralının bulunduğu duyuruldu.

Reuters'ın haberine göre Sadık el-Mehdi, Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’in 30 yıllık yönetimindeki en uzun süre devam eden (üç aydan beri düzenleniyor) protestoların ardından demokrasiye geçiş sürecini müzakere etmek için güvenlik güçlerine hitaben açıklamada bulundu. Mehdi’nin açıklamalarının akabinde 6 Nisan'dan itibaren dört gün boyunca binlerce protestocu tarafından Hartum'da, Beşir'in ikametgahı ve ülkenin güvenlik merkezini etrafında oturma eylemi gerçekleştirildi.

Bir görgü tanığı bugün erken saatlerde Sudan’ın Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı’nın iki kez göstericileri dağıtma girişiminde bulunduğunu ve kamyonet kullanarak eylemin yapıldığı bölgeye girdiğini aktardı. Güvenlik güçlerinin pazartesi günü de erken saatlerde oturma eylemini dağıtmaya çalıştığı aktarıldı.

http://qha.com.tr/haberler/sudan-da-ekonomik-kriz-sokagin-nabzini-yukseltti/17251/

Muhalif Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre ise Hartum'daki ordu karargahı çevresinde düzenlenen gösterilerde cumartesi gününden beri 5'i asker 21 kişinin öldüğü, güvenlik güçlerinin gösterilere müdahaleleri sonucu 153 kişinin yaralandığı açıklandı.

Ülkede El Beşir karşıtı gösteriler Aralık 2018’den bu yana devam ediyor. Ancak 6 Nisan'dan beri protestolara katılımın arttığı gözlemleniyor.

Devlet Başkanı Ömer El Beşir daha önce istifa çağrılarına yanıt vermeyeceğini ifade ederek, protestocuların tepkilerini seçimlerde göstermesi gerektiğini söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.