SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvan, Çin'in tatbikatlarına karşı askeri savunma önlemleri aldı

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2022 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayvan, Çin'in tatbikatlarına karşı askeri savunma önlemleri aldı

Tayvan ordusu, Çin'in dünkü füze saldırısının ardından bugün teçhizatlarını kıyı bölgelerinde konuşlandırdı. Tayvan Savunma Bakanlığı, söz konusu duruma ilişkin olarak, "Dünkü tatbikatlara tepki olarak devriye gezen uçaklar, donanma gemileri ve kara konuşlu füze sistemlerini kullanmıştır" açıklamasında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan'a ziyareti sonrası Çin tarafı bölgeye birkaç füze fırlatmış, Tayvan Savunma Bakanlığı bunu doğrulayarak Çin’in bu tatbikatını kınamıştı. Ayrıca bakanlık sosyal medya hesabından, “Patriot füze sistemi ve ilgili savunma sistemlerini harekete geçir” başlığı ile infografik yayımlamıştı.

TAYVAN ORDUSU HAREKETE GEÇTİ

Bugün Tayvan ordusuna ait 155 mm obüs M114 ve 120 mm havan toplarının Çin’e daha yakın kıyı bölgelerine transferine başladığı bildirildi. Tayvan, Çin'in tatbikatlara karşı savunma faaliyetlerini başlatıyor. Tayvan Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından "Dünkü tatbikatlara tepki olarak devriye gezen uçaklar, donanma gemileri ve kara konuşlu füze sistemlerini kullanmıştır" açıklamasını yaptı.

TAYVAN SAVUNMA BAKANLIĞI SALDIRIYI DOĞRULADI

Çin tarafından da doğrulanan saldırıyı kınayan Tayvan Savunma Bakanlığından, “Çin’in Wuqiu, Dongyin ve diğer dış adaların yakınında uzun menzilli roketler de dahil olmak üzere, canlı atış gerçekleştirdiğini doğruladı. Savunma Bakanlığı şiddetle kınıyor ve yüksek teyakkuzda olmaya devam ediyor. Gerginliğin tırmanmasını istemiyoruz, ancak güvenliğimiz ve egemenliğimiz söz konusu olduğunda geri çekilmiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.