SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvan'da Türk yapımı İHA'lar kullanılacak

Tayvan'da Türk yapımı İHA'lar kullanılacak

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2022 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2022 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayvan'da Türk yapımı İHA'lar kullanılacak

Coşkunöz Holding bünyesindeki İHA üreticisi Fly BVLOS Teknoloji, Tayvan ile İHA iş birliği imzaladı. Söz konusu anlaşmayı değerlendiren Fly BVLOS kurucusu Kamil Demirkapu, "Özellikle herkesin çok iyi bildiği gibi dünyadaki en iyi İHA’lardan bazıları Türk mühendislerin elinden çıkmakta” ifadesine yer verdi.

Tayvan, Çin tehdidine yönelik önlemlerini artırarak devam ettiriyor. Tayvan ile Türkiye arasında UAV Teknoloji Forumu kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Coşkunöz Holding bünyesindeki Fly BVLOS Teknoloji, Tayvan Formosa Üniversitesi ile bir araya geldi. Tayvan’ın Chiayi şehrinde gerçekleşen forumda İHA (İnsansız hava aracı) teknolojisi alanında akademik ve teknik değişim ve işbirliğini teşvik etmek ve güçlendirmek amacıyla anlaşma imzaladı. Bu anlaşmayla Fly BVLOS Teknoloji, merkezi Tayvan’da bulunan ve İHA teknolojisi alanında çalışan UAV Teknoloji Center’ın ortağı oldu.

İmza törenine Fly BVLOS kurucusu Kamil Demirkapu, Gebze Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, eski rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Tayvan Formosa Üniversitesi rektörü Shinn-Liang Chang katıldı.

“DÜNYADAKİ EN İYİ İHA’LARDAN BAZILARI TÜRK MÜHENDİSLERİN ELİNDEN ÇIKIYOR”

Törende konuşan Fly BVLOS kurucusu Demirkapu, yapılan anlaşmayla ilgili değerlendirme yaparak, “Bugün burada böyle bir iş birliği için bir arada bulunmaktan son derece mutluyuz ve gururluyuz. Tayvan; teknoloji alt yapısı, Ar-Ge faaliyetleri, ekonomisi ve üretimiyle bizler için çok değerli bir ülke. Türkiye ise Ar-Ge’den üretime çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği atılımlarla dünyada önemli bir yere geldi. Özellikle herkesin çok iyi bildiği gibi dünyadaki en iyi İHA’lardan bazıları Türk mühendislerin elinden çıkmakta” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.