SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvan ordusu, Çin tehditlerine karşı tatbikata başladı

Tayvan ordusu, Çin tehditlerine karşı tatbikata başladı

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2022 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayvan ordusu, Çin tehditlerine karşı tatbikata başladı


Tayvan, Çin tehdidine karşı bugün Fengshan’ın Pingtung sahilinde Tianlei Tatbikatı’na başladı. 9-11 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek tatbikata 78 bin 155 obüs ve 6 bin 120 havan topu sevk edildi.



Tayvan ordusu, bu sabah saatlerinde Çin’e yakın bölge Fengshan’ın Pingtung sahilinde Tianlei Tatbikatı’na (Gök Gürültüsü) başladı. Çin tehdidine karşı tatbikat gerçekleştiren bölgeye, çok sayıda gerçek mühimmat sevk edildi. 11 Ağustos’ta yapılacak tatbikat Fengshan sahil şeridinde devam ediyor.



Tayvan ordusu, 9-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek tatbikat kapsamında, eğitim sahasında gerçek mühimmat için toplam 78 bin 155 obüs ve 6 bin 120 havan topu sevk etti. Bu kapsamda, 155 obüs ve 38 ağır topçu mekanizmasının sabahın erken saatlerinde mevzilere konuşlandırıldığı bildirildi.





TATBİKATA ORDU KOMUTANLARI KATILDI

Tayvan ordusunun bugün başlattığı tatbikata 43. Topçu Komutanı, 333. Tugay, Hualien Savunma Komutanlığı, Doğu Bölge Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Departmanı da katıldı.



ÇİN, TATBİKATLARINI SÜRDÜRÜYOR

Tek Çin politikası yaklaşımıyla hareket eden Çin, Tayvan’ın balıkçı teknelerini ve uluslararası uçuş rotalarını etkileyerek 4-7 Ağustos tarihleri arasında geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştirmişti.



"TAYVAN'IN DİPLOMATİK BAĞLARI GÜÇLENİYOR"

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Çin’in bütün çabalarına rağmen Tayvan’ın 14 diplomatik müttefikinin tamamıyla ilişkilerinin istikrarlı olduğunu, bunun için yakın tarihte birçok devlet başkanlarının Tayvan’ı ziyaret edeceğini ifade ederken, Litvanya’dan gelen heyetin bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Bakan Wu, Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-Wen'in Mayıs 2016'dan bu yana Çin'e karşı halihazırda sekiz diplomatik müttefiki ile bağlarını güçlendirdiğini hatırlattı. Wu, Tayvan'a diplomatik ziyaretlerin devam edeceğini kaydetti.





ÇİN’İN ASKERİ VE MİSİLLEMELERİ GERİ TEPECEK

Tayvan Dışişleri Bakanı Wu, "Çin'in bu askeri tatbikatların arkasındaki gerçek niyeti, Tayvan Boğazı'ndaki ve tüm bölgedeki statükoyu değiştirmek. Bu, bölgesel güvenliği tehdit eden önemli ölçüde istikrarsız unsurları tetiklemektir” değerlendirmesinde bulundu.







En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.