SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM Başkanı Şentop, Kuzey Makedonya’da iftar programına katıldı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Kuzey Makedonya’da düzenlenen iftar programına iştirak etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2019 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TBMM Başkanı Şentop, Kuzey Makedonya’da iftar programına katıldı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Kuzey Makedonya’da düzenlenen iftar programına iştirak etti.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te uluslararası Balkan Üniversitesi (İBU) ve Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliğinin (MATÜSİTEB) ev sahipliğinde, iftar programı düzenlendi.

İftar programına, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Kuzey Makedonya’nın eski Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile çok sayıda bakan, milletvekili ve davetli katıldı.

http://qha.com.tr/haberler/turkiye-den-kuzey-makedonya-turklerine-yardim-eli/32117/ AVRUPA YOLUNDA DESTEK

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Pendarovski iftar programında gerçekleştirdiği konuşmada; Türkiye’nin, bağımsızlığını ilan ettiği ilk günden beri Kuzey Makedonya’yı Avrupa yolunda desteklediğini dile getirdi.

Dünyada yabancı düşmanlığı ve İslamofobinin yaygınlaştığına da dikkat çeken Pendarovski, bundan kendilerinin de etkilendiğini ve Kuzey Makedonya’nın her zaman çok dinli, çok kültürlü bir ülke olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop  da Makedonya kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin Kuzey Makedonya halkının  yanında olduğunu  ve Kuzey Makedonya’nın NATO üyeliğini desteklediklerini beyan etti.

Ayrıca Şentop, Türkiye ve Kuzey Makedonya’nın dostluğunun tüm Balkanlar ve dünya için örnek teşkil ettiğinin de altını çizdi.     

http://qha.com.tr/haberler/nato-dan-balkan-hamlesi-kuzey-makedonya-da-kritik-tatbikat/21855/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.