SON DAKİKA
Hava Durumu

Teröristlerin Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu

Çeşitli terör örgütlerine üye 770 kişinin mal varlıkları Hazine ve Maliye Bakanlığınca donduruldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2021 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2021 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Teröristlerin Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu

Aralarında FETÖ üyesi 454, PKK/KCK üyesi 108, radikal islamcı terör örgütlerine üye 119, sol terör örgütlerine üye 89 kişinin mal varlıkları Hazine ve Maliye Bakanlığınca donduruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığının Resmi Gazete'de yayınlanan kararı ile aralarında firari Zekeriya Öz, Tarık Toros ve Abdülkerim Balcı'nın gibi pek çok bilinen ismin de yer aldığı teröristlerin mal varlıkları donduruldu. Buna göre, FETÖ/PDY, PKK/KCK, radikal islamcı terör örgütleri ile sol terör örgütü mensubunu toplam 770 kişinin Türkiye'de bulunan mal varlıkları üzerinde tedbir uygulanacak.

LİSTEDE BAŞI FETÖCÜLER TUTUYOR

Mal varlıkları dondurulan 454 Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi arasında 15 Temmuz darbe girişimini yönettiği bilinen sivil imamlardan Adil Öksüz'ün de ismi yer alıyor. Listede örgüt üyelerinden Adem Yavuz Arslan, Atalay Candelen, Cevheri Güven, Fikret Seçen, Osman Şimşek, Said Sefa, Sevgi Akarçeşme, Tarık Toros, Tuncay Opçin ve Zekeriya Öz gibi firari isimlerde aldı.

FETÖ/PDY vakfının gelir kapılarından Niagara Vakfının da mal varlıkları bu kapsamda donduruldu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN KARDEŞİ DE LİSTEDE

FETÖ’nün yanı sıra bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi 108 kişinin mal varlıkları da dondurulurken, tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş bu örgütten listede yer alan isimlerden oldu.

DEAŞ, Hizbullah, El Kaide, Kudüs Ordusu, İslami Hareket Örgütü, ve El Nusra gibi radikal İslamcı örgütlerden 119 kişinin de Türkiye'de bulunan mal varlıklarıbu tedbirin kapsamına alındı.

DHKP/C, MKP, MLKP, TKP/ML, DKP/BÖG ve DEV-KAR gibi sol terör örgütleri üyesi 89 kişinin mal varlıkları da donduruldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.