SON DAKİKA
Hava Durumu

Theresa May'in yarın istifa etmesi bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Theresa May'in yarın istifa etmesi bekleniyor

Adı sürekli "Brexit" krizleriyle gündeme gelen Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May'in yarın istifa edeceği iddia edildi.

http://qha.com.tr/haberler/theresa-may-e-ikinci-brexit-reddi/4267/

İngiliz gazetesi The Times'ı kaynak gösteren Reuters haber ajansının haberine göre; Başbakanı Theresa May'ın Cuma günü bir açıklama yaparak, istifasını duyurması bekleniyor.

Birleşik Krallık'ta tek istifa konusu bu değil. İktidardaki Muhafazakar Parti'nin Avam Kamarası'ndan sorumlu bakanı Andrea Leadsom da önceki günlerde sosyal medya hesabından dün istifa ettiğini açıklamıştı. Leadsom istifasında May'in geçtiğimiz gün açıkladığı yeni Brexit teklifinin etkisi olduğunu belirtmişti. 

http://qha.com.tr/haberler/birlesik-krallik-parlamentosunda-brexit-oturumu-yapiliyor/4176/ THERESA MAY VE BREXİT SÜRECİ

Birleşik Krallık'ta parlamento ile görüş ayrılığından dolayı çekişme yaşayan Theresa May'in kararları, daha önce 3 sefer Brexit konusunda parlamentodan ret almıştı.

Brexit sürecindeki en büyük ihtilaf başlıklarından biri de, Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasında yeniden fiziki sınır oluşmasının önüne geçmeyi hedefleyen madde oluşturuyordu.

Brexit anlaşmasındaki düzenlemelerin Birleşik Krallık’ın parçalanmasına kadar gidebilecek senaryolara neden olabileceğini savunan İngiliz politikacılar, anlaşmanın bu maddesine karşı çıkıyordu.

BREXİT ÇEKİŞMESİ: BİRLEŞİK KRALLIK’TA ‘PARLAMENTO DARBESİ’

Birleşik Krallık’ta muhalif vekiller, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden (AB) anlaşmasız ayrılmasını (Brexit) engellemek için ‘partiler üstü’ diye nitelendirilen bir yasa tasarısı hazırlamış ve Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasının Başkanı John Bercow, tasarının bir günde yasalaşabileceğini açıklamıştı. Ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekili Yvette Cooper’ın öncülüğünde hazırlanan yasa tasarısıyla ülkenin Avrupa Birliğinden (AB) anlaşmasız ayrılmasını (Brexit) önleme girişiminde bulunarak Theresa May'in çarpıcı Brexit kararına karşı yasa tasarısı hazırlanıyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.