SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA'dan, 21 Aralık Türkçe Bayramı'nda Üsküp’teki Türkçe kalesi Tefeyyüz İlköğretim Okulunda laboratuvar açılışı

TİKA'dan, 21 Aralık Türkçe Bayramı'nda Üsküp’teki Türkçe kalesi Tefeyyüz İlköğretim Okulunda laboratuvar açılışı

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2021 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2021 22:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA'dan, 21 Aralık Türkçe Bayramı'nda Üsküp’teki  Türkçe kalesi Tefeyyüz İlköğretim Okulunda laboratuvar açılışı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı'nda Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin başkenti Üsküp'te 1887 yılından beri Türkçe kalesi olan Tefeyyüz İlköğretim Okulundaki Bilgisayar Laboratuvarı’nın açılışını gerçekleştirdi. YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, açılışa katıldıklarını belirterek, "TİKA’nın Kuzey Makedonya’daki kalkınma yardımları göğsümüzü kabartmaya devam ediyor." dedi.

Kuzey Makedonya’da 2007 yılından bu yana Makedonya Türklerinin tek milli bayramı olma özelliği taşıyan 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı kutlanıyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Üsküp Tefeyyüz İlköğretim Okulunda yaptırılan Bilgisayar Laboratuvarı’nın açılışı 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı günü gerçekleştirildi.

YTB: TİKA, KUZEY MAKEDONYA'DA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTMAYA DEVAM EDİYOR

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, YTB olarak Üsküp’teki açılışa katıldıklarını belirterek şunları ifade etti:

"TİKA tarafından Üsküp Tefeyyüz İlköğretim okulunda yapılan Bilgisayar Laboratuvarı’nın açılışına katılarak öğrenci kardeşlerimiz ile sohbet etme imkanı bulduk. TİKA’nın Kuzey Makedonya’daki kalkınma yardımları göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Kuzey Makedonya’da 21 Aralık Türkçe Bayramı Programları kapsamında bayramlıklarını giyinip gelen Radoviş’li Yörük miniklerimizle buluştuk. Kültürlerini yaşatan soydaşlarımız hem diline hem de geleneklerine sıkı sıkıya bağlı. Biz de bu bağı diri tutmak için çalışmaya devam ediyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.