SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA, sıcak çatışmalardan kaçan sığınmacılara ev sahipliği yapan Vınnitsa'yı ziyaret etti

TİKA'dan sıcak çatışmalardan kaçan sığınmacılara ev sahipliği yapan Vınnitsa'ya ziyaret

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2022 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2022 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA, sıcak çatışmalardan kaçan sığınmacılara ev sahipliği yapan Vınnitsa'yı ziyaret etti

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer ile Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği Müsteşarı Buket Kabakçı, sıcak çatışmalardan kaçan birçok Ukraynalının sığındığı Vinnıtsa kentini ziyaret etti. 

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, başta Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği Müsteşarı Buket Kabakçı olmak üzere Kıyiv'de bulunan bazı  diplomatik misyon ve uluslararası kuruluş temsilcileri ile birlikte Vinnıtsa kentini ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde heyet Vinnıtsa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Borzov, Başkan Yardımcısı Nataliya Zabolotna, Vinnıtsa Belediye Başkanı Sergiy Morgunov ve diğer resmi kurum temsilcileri ile bir araya gelerek bölgedeki son durum ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. 

Heyet, 14 Temmuz 2022 tarihinde Rusya tarafından bombalanan Zafer Meydanını ziyaret ederek saldırıda hayatının kaybedenleri andı. Daha sonra, Ukrayna doğusunda yaşanan sıcak çatışmalardan kaçan yaşlı ve engelli sığınmacıların bulunduğu huzurevi ziyaret edilerek olası iş birliği projeleri ele alındı.

Rusya’nın 14 Temmuz 2022 tarihinde Vinnıtsa kentinin merkez meydanı olan Zafer Meydanı’na düzenlediği füze saldırısında 3’ü çocuk 26 kişi hayatını kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.